תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
איזה כיף! מצאתם את המתכון שלי לעוגת שוקולד טבעונית מושלמת!
מבחינתי זה המתכון האולטימטיבי לעוגת שוקולד עסיסית ונימוחה
שפשוט מושלמת בכל מצב בו נדרשת עוגת שוקולד.
היא פשוטה וקלה להכנה ומבטיחה לכם שתרשים כל אחד ולא יאמינו לכם שזו עוגה טבעונית/ פרווה.
כן, המתכון בגרמים. הוא מדויק ומושלם ורק ככה היא תצא כזאת.
כל ניסיון שלי להפוך את זה למתכון בכוסות יצא לטעמי מסובך יותר (כוס פחות כף ) ופשוט לא מדויק.
אתם חייבים לסמוך עליי כאן! קחו משקל, תקראו את כל המתכון ותהנו מעוגת שוקולד מדהימה!
למדריך המלא להכנה ועיצוב עוגת גן לחצו כאן
רכיבים:
230 גרם קמח לבן
80 גרם קקאו איכותי (20-22%)
280 גרם סוכר לבן
8 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
3 גרם מלח
24 גרם חומץ
160 גרם שוקולד מריר (מטבעות או קצוץ, רצוי 55%)
180 גרם מים רותחים (להמסת השוקולד)
160 גרם שמן צמחי נטרלי
175 גרם חלב סויה ללא תוספת סוכר
16 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
145 גרם מים קרים (לתמיסת הביצה)
לציפוי גנש:
200 גרם שוקולד מריר 55% מוצקי קקאו
250 גרם שמנת צמחית פלורה/ קרם קוקוס
לקישוט:
סוכריות צבעונויות / קצפת/ דף סוכר+ צימקאו
לעוגת שכבות- מילוי גנש מוקצף מהמתכון הזה (שנטי שוקולד)
אם מכינים 4 שכבות של עוגה בתבניות בקוטר 20, השתמשו במתכון כפול של העוגות ובמתכון כפול של הגנש.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160-170 מעלות ומכינים את תבנית/תבניות עם נייר אפיה / שימון קל.
1. בקערה קטנה, מערבבים את אבקת תחליף הביצה עם המים הקרים וטורפים היטב עם מטרפה עד שהתערובת חלקה. מניחים בצד ל־15 דקות.
2. בינתיים, בקערה ממיסים את השוקולד המריר בתוך המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומניחים לצינון קל.
3. לקערה גדולה מנפים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומלח ומערבבים.
4. אל קערת השוקולד מוסיפים את שאר הנוזלים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ואז מוסיפים גם את תמיסת תחליף הביצה ומערבבים.
5. מאחדים הכל יחד , טורפים היטב, מוודאים שאין גושים ולא מערבבים יותר מדי ומעבירים לתבנית מתאימה שהוכנה מראש ע"י שימון / נייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 160-170 מעלות.
משך האפייה תלוי בגודל התבנית ובתנור שלכם! מומלץ לבדוק את מוכנות העוגה/עוגות לאחר כ 20-25 דקות אפייה בעזרת קיסם שאמור לצאת יבש או עם פירורים לחים כאשר מוכנה /להמשיך אפייה בהתאם לצורך.
עוד דגשים והערות בהמשך.
הרכבה, קישוט והגשה:
לאחר האפייה יש לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר ואז להכין את הגנש ע"י המסה של השוקולד עם השמנת, לערבב היטב. ניתן לחורר מעט את העוגה בעזרת קיסם כדי לאפשר לשוקולד לזלוג גם לתוכה ולצקת על העוגה. מומלץ לקרר לפחות שעה לאחר הגנש ולפני ההגשה. אם מקשטים בסוכריות עדיף לחכות שהגנש יצטנן לפני שמפזרים מעל.
הערות דגשים והמלצות:
* את העוגה המוכנה והמקושטת יש לשמור בקירור ומומלץ להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
* עוגה מוכנה ולא משוקטת/ מגונשת ניתן לשמור גם בטמפרטורת החדר ארוזה היטב.
* העוגה מתאימה להקפאה והיא נשארת מעולה גם לאחר הפשרה.
* אם מכינים עוגת שכבות- מומלץ לחלץ מהתבניות ישירות על ניילון נצמד לאחר הצינון, לעטוף ולהקפיא לכמה שעות ולערום את העוגה כאשר השכבות קפואות.
למדריך המלא לעוגות גן לחצו כאן
עוגת שוקולד טבעונית עסיסית ומושלמת
איזה כיף! מצאתם את המתכון שלי לעוגת שוקולד טבעונית מושלמת!
מבחינתי זה המתכון האולטימטיבי לעוגת שוקולד עסיסית ונימוחה
שפשוט מושלמת בכל מצב בו נדרשת עוגת שוקולד.
היא פשוטה וקלה להכנה ומבטיחה לכם שתרשים כל אחד ולא יאמינו לכם שזו עוגה טבעונית/ פרווה.
כן, המתכון בגרמים. הוא מדויק ומושלם ורק ככה היא תצא כזאת.
כל ניסיון שלי להפוך את זה למתכון בכוסות יצא לטעמי מסובך יותר (כוס פחות כף ) ופשוט לא מדויק.
אתם חייבים לסמוך עליי כאן! קחו משקל, תקראו את כל המתכון ותהנו מעוגת שוקולד מדהימה!
למדריך המלא להכנה ועיצוב עוגת גן לחצו כאן
רכיבים:
230 גרם קמח לבן
80 גרם קקאו איכותי (20-22%)
280 גרם סוכר לבן
8 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
3 גרם מלח
24 גרם חומץ
160 גרם שוקולד מריר (מטבעות או קצוץ, רצוי 55%)
180 גרם מים רותחים (להמסת השוקולד)
160 גרם שמן צמחי נטרלי
175 גרם חלב סויה ללא תוספת סוכר
16 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
145 גרם מים קרים (לתמיסת הביצה)
לציפוי גנש:
200 גרם שוקולד מריר 55% מוצקי קקאו
250 גרם שמנת צמחית פלורה/ קרם קוקוס
לקישוט:
סוכריות צבעונויות / קצפת/ דף סוכר+ צימקאו
לעוגת שכבות- מילוי גנש מוקצף מהמתכון הזה (שנטי שוקולד)
אם מכינים 4 שכבות של עוגה בתבניות בקוטר 20, השתמשו במתכון כפול של העוגות ובמתכון כפול של הגנש.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160-170 מעלות ומכינים את תבנית/תבניות עם נייר אפיה / שימון קל.
1. בקערה קטנה, מערבבים את אבקת תחליף הביצה עם המים הקרים וטורפים היטב עם מטרפה עד שהתערובת חלקה. מניחים בצד ל־15 דקות.
2. בינתיים, בקערה ממיסים את השוקולד המריר בתוך המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומניחים לצינון קל.
3. לקערה גדולה מנפים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומלח ומערבבים.
4. אל קערת השוקולד מוסיפים את שאר הנוזלים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ואז מוסיפים גם את תמיסת תחליף הביצה ומערבבים.
5. מאחדים הכל יחד , טורפים היטב, מוודאים שאין גושים ולא מערבבים יותר מדי ומעבירים לתבנית מתאימה שהוכנה מראש ע"י שימון / נייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 160-170 מעלות.
משך האפייה תלוי בגודל התבנית ובתנור שלכם! מומלץ לבדוק את מוכנות העוגה/עוגות לאחר כ 20-25 דקות אפייה בעזרת קיסם שאמור לצאת יבש או עם פירורים לחים כאשר מוכנה /להמשיך אפייה בהתאם לצורך.
עוד דגשים והערות בהמשך.
הרכבה, קישוט והגשה:
לאחר האפייה יש לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר ואז להכין את הגנש ע"י המסה של השוקולד עם השמנת, לערבב היטב. ניתן לחורר מעט את העוגה בעזרת קיסם כדי לאפשר לשוקולד לזלוג גם לתוכה ולצקת על העוגה. מומלץ לקרר לפחות שעה לאחר הגנש ולפני ההגשה. אם מקשטים בסוכריות עדיף לחכות שהגנש יצטנן לפני שמפזרים מעל.
הערות דגשים והמלצות:
* את העוגה המוכנה והמקושטת יש לשמור בקירור ומומלץ להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
* עוגה מוכנה ולא משוקטת/ מגונשת ניתן לשמור גם בטמפרטורת החדר ארוזה היטב.
* העוגה מתאימה להקפאה והיא נשארת מעולה גם לאחר הפשרה.
* אם מכינים עוגת שכבות- מומלץ לחלץ מהתבניות ישירות על ניילון נצמד לאחר הצינון, לעטוף ולהקפיא לכמה שעות ולערום את העוגה כאשר השכבות קפואות.
למדריך המלא לעוגות גן לחצו כאן