פנקייק אוורירי מושלם בלי ביצים

אם נמאס לכם למעוך בננות או להעמיס אבקת אפייה ולקבל טעם לוואי בשביל להגיע לפנקייק טבעוני אוורירי מושלם, המתכון הזה בשבילכם!
אנחנו ממליצים להתחיל להכין אותו כ 40 דקות לפני שרוצים להגיש- אתם תבינו בהמשך
אבל גם אם אתם רעבים וממהרים, אפשר לדלג על ההמתנה ועדיין יצאו לכם פנקייקים טבעוניים מדהימים! 
בנוסף להיותם טבעוניים- ללא חלב וביצים, הם גם יכולים להיות ללא גלוטן וללא סוכר בקלות!
כל הפרטים כאן למטה במתכון הקליל
והפעם אני גם חורגת ממנהגי ומעלה כאן מתכון שכתוב גם עם כוסות/ כפיות מדידה אוניברסליות כדי שלא יהיו לכם תירוצים :)
תכינו, תהנו ותייגו !

רכיבים:
120 גרם ( חצי כוס) חלב סויה לא ממותק
10 גרם (2 כפיות) חומץ/ מיץ לימון
150 גרם (1 כוס) קמח או תערובת קמחים ללא גלוטן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
2.5 גרם (1/2 כפית) אבקת סודה לשתייה
30 גרם (2 כפות) סוכר או אלולוז
קורט מלח
30 גרם (2 כפות) חמאה טבעונית מומסת
180 גרם (3/4 כוס) חלב צמחי (אפשר עוד סויה או חלב צמחי אחר שתרצו)
5 גרם ( 1 כפית) מחית וניל איכותית
9 גרם (1 כף) תחליף ביצה של סולב


שמן או חמאה טבעונית לטיגון
תוספות שאוהבים בתוך הפנקייק (שוקולד, פירות...)
סירופ מייפל

אופן הכנה:
1. מערבבים חלב סויה וחומץ/ לימון ומניחים בצד ל-5 דקות.
2. בינתיים, מנפים לקערה גדולה את הקמח ומוסיפים אבקת אפייה, מלח, סוכר וסודה לשתייה ומערבבים.
3. אל קערת החלב והחומץ מוסיפים את החמאה המומסת, החלב הצמחי הנוסף, וניל ואבקת תחליף הביצה של סולב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
4. מאחדים את קערת הנוזלים עם קערת היבשים וטורפים היטב לקבלת מסה ללא גושים.
עכשיו החלק הקשה!!! מניחים בצד ל כ 15 דקות מנוחה לפני שמטגנים (אפשר גם במקרר עד חצי שעה). בנינו, אתם לא חייבים אם אתם ממהרים, אבל זה בהחלט משפר אותם !
5. מטגנים על מחבת נונסטיק טובה ללא שמן או עם מעט שמן או חמאה, כי זה פשוט טעים יותר!
תהנו!

פנקייק אוורירי טבעוני בלי ביצים מתכון לפנקייק ללא ביצים ללא חלב טבעוני עם תחליף ביצה טבעוני