תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
מעבר לזה שזו קלאסיקה ומלא אנשים חיכו ליום שבו יהיה מתכון הגון לרולדה,
יש אישה אחת שבשבילה היה שווה המאמץ למצוא את תחליף הביצה שלנו ולכתוב מתכון כזה
ואני מקווה שכשהיא קוראת את שורות אלה היא יודעת שזה מוקדש לה.
אז בלי הקדמות נוספות, תקראו טוב את המתכון וההערות בסוף לפני שאתם מתחילים וההצלחה מובטחת!
רכיבים:
לספוג ללא ביצים:
293 גרם מים בטמפרטורת החדר
13 גרם תחליף ביצה שלמה של סולב
33 גרם שמן
145 גרם סוכר לבן
145 גרם קמח חיטה לבן
15 גרם קורנפלור
2 גרם אבקת אפייה
5 גרם מחית וניל
צבע מאכל אדום/ורוד- *לא חובה*
למילוי:
250 גרם קצפת צמחית שאוהבים (השתמשתי בגלידן)
10 גרם אבקת סוכר
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
120 גרם מים
ריבה/ קולי תותים (קנויים או בהכנה עצמית)
תותים טריים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
שימו לב! בשונה משאר המתכונים עם התמיסה- כאן אין צורך בהכנה מוקדמת וערבול מראש של אבקת תחליף הביצה והמים.
1. מכינים לנו את כל רכיבי המתכון שקולים כל אחד בנפרד מראש ומחממים תנור ל 150 מעלות טורבו.
2. בקערת המיקסר מערבבים מים, שמן, ואבקת תחליף ביצה שלמה של סולב. מחברים את בלון ההקצפה ומקציפים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה-בינונית עד שהתמיסה נהיית אוורירית.
3. השלב הבא לא קצר ודורש סבלנות! זהו שלב הוספת הסוכר וחשוב שהוא יקרה בהדרגה איטית. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית-גבוה (ובשום אופן לא גבוהה מאוד/ על המקסימום), ובכל פעם מוסיפים כף אחת של סוכר וממתינים כדקה- דקה וחצי בין הוספת הכפות. תהליך שאורך כ 20-25 דקות, עד להוספת כל הסוכר וקבלת קציפה בהירה ביציבות דומה לשל פסגות רכות.
4. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, קורנפלור ואבקת האפייה.
5. מעבירים את התערובת היבשה ב 3 שלבים לתערובת המוקצפת. בכל פעם מנפים לתוך קערת המיקסר כ 1/3 מכמות היבשים ומקפלים פנימה בעדינות. נרצה להימנע מגושים אך גם מערבוב יתר שיוביל לאובדן נפח.
בין הפעימה הראשונה לשניה, נוסיף את מחית הוניל ואת צבע המאכל אם בחרנו להוסיף.
6. מעבירים את המסה לתבנית מרופדת במשטח סיליקון לאפייה או בנייר אפייה ומשטחים את המסה בעזרת פלטה מדורגת בגובה אחיד ככל הניתן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו כ 12 דקות - עד שמתחיל מעט להזהיב. (12-16 דקות, תלוי בתנור שלכם).
8. כשמוכן, מכבים את התנור ומשאירים את הספוג להתקרר באופן הדרגתי בתנור כבוי למשך כ 30 דקות.
9. מוציאים את הספוג, הופכים אותו על גבי מגש נוסף עם נייר אפייה ובזהירות מסירים את משטח האפייה מהצד השני.
10. הופכים שוב, על גבי תבנית עם מגבת מטבח נקייה, כך שהצד היפה שלנו כלפי מטה ומגלגלים את הספוג שלנו מהצד הרחב ומניחים להצטננות מלא.
הרכבה:
1. בזמן שהספוג מתקרר, מקציפים קצפת צמחית איך שאוהבים או גלידן לפי הכמויות שמופיעות בתחילת המתכון.
2. שוטפים וחותכים תותית טריים
3. לאחר שהספוג התקרר, מורחים שכבה דקה של ריבת תותים או קולי תותים ומעליה שכבה נדיבה ואחידה של קצפת.
4. מפזרים תותים טריים על גבי הקצפת.
5. מגלגים בעדינות את הרולדה.
6. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
7. חותכים את הקצוות על מנת לחשוף רולדה יפה וישרה (אל תדאגו, אף אחד לא ישאל לאן נעלמו הקצוות, תהנו :)
8. מקשטים במעט אבקת סוכר והולכים לגרוף מחמאות.
הערות וגדשים:
* המתכון הזה יכול להוות בסיס לרולדות בצבעים וטעמים שונים. תהיו יצירתיים :)
* כדי ליצור רולדה עם פאטרן בכמה צבעים, יש להצטייד מראש בדף עם הציור הרצוי כשבלונה או לזלף ביד חופשית, להפריד מעט מהמסה לצבוע בעזרת צבע מאכל ולזלף על גבי משטח הסיליקון או נייר האפייה תחילה את הדוגמה ואז בעזרת שקית זילוף מסביב מזלפים את צבע הספוג שמהווה את הרקע ומשטחים בעזרת פלטה בעדינות. ממשיכים כרגיל לאפייה ולשאר השלבים.
מוזמנים ללחוץ כאן למעבר לסרטון בעמוד האינסטגם שלנו שמראה את הטכניקה.
* תכינו, תהנו ותתייגו!
רולדת תותים וקצפת בלי ביצים
מעבר לזה שזו קלאסיקה ומלא אנשים חיכו ליום שבו יהיה מתכון הגון לרולדה,
יש אישה אחת שבשבילה היה שווה המאמץ למצוא את תחליף הביצה שלנו ולכתוב מתכון כזה
ואני מקווה שכשהיא קוראת את שורות אלה היא יודעת שזה מוקדש לה.
אז בלי הקדמות נוספות, תקראו טוב את המתכון וההערות בסוף לפני שאתם מתחילים וההצלחה מובטחת!
רכיבים:
לספוג ללא ביצים:
293 גרם מים בטמפרטורת החדר
13 גרם תחליף ביצה שלמה של סולב
33 גרם שמן
145 גרם סוכר לבן
145 גרם קמח חיטה לבן
15 גרם קורנפלור
2 גרם אבקת אפייה
5 גרם מחית וניל
צבע מאכל אדום/ורוד- *לא חובה*
למילוי:
250 גרם קצפת צמחית שאוהבים (השתמשתי בגלידן)
10 גרם אבקת סוכר
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
120 גרם מים
ריבה/ קולי תותים (קנויים או בהכנה עצמית)
תותים טריים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
שימו לב! בשונה משאר המתכונים עם התמיסה- כאן אין צורך בהכנה מוקדמת וערבול מראש של אבקת תחליף הביצה והמים.
1. מכינים לנו את כל רכיבי המתכון שקולים כל אחד בנפרד מראש ומחממים תנור ל 150 מעלות טורבו.
2. בקערת המיקסר מערבבים מים, שמן, ואבקת תחליף ביצה שלמה של סולב. מחברים את בלון ההקצפה ומקציפים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה-בינונית עד שהתמיסה נהיית אוורירית.
3. השלב הבא לא קצר ודורש סבלנות! זהו שלב הוספת הסוכר וחשוב שהוא יקרה בהדרגה איטית. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית-גבוה (ובשום אופן לא גבוהה מאוד/ על המקסימום), ובכל פעם מוסיפים כף אחת של סוכר וממתינים כדקה- דקה וחצי בין הוספת הכפות. תהליך שאורך כ 20-25 דקות, עד להוספת כל הסוכר וקבלת קציפה בהירה ביציבות דומה לשל פסגות רכות.
4. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, קורנפלור ואבקת האפייה.
5. מעבירים את התערובת היבשה ב 3 שלבים לתערובת המוקצפת. בכל פעם מנפים לתוך קערת המיקסר כ 1/3 מכמות היבשים ומקפלים פנימה בעדינות. נרצה להימנע מגושים אך גם מערבוב יתר שיוביל לאובדן נפח.
בין הפעימה הראשונה לשניה, נוסיף את מחית הוניל ואת צבע המאכל אם בחרנו להוסיף.
6. מעבירים את המסה לתבנית מרופדת במשטח סיליקון לאפייה או בנייר אפייה ומשטחים את המסה בעזרת פלטה מדורגת בגובה אחיד ככל הניתן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו כ 12 דקות - עד שמתחיל מעט להזהיב. (12-16 דקות, תלוי בתנור שלכם).
8. כשמוכן, מכבים את התנור ומשאירים את הספוג להתקרר באופן הדרגתי בתנור כבוי למשך כ 30 דקות.
9. מוציאים את הספוג, הופכים אותו על גבי מגש נוסף עם נייר אפייה ובזהירות מסירים את משטח האפייה מהצד השני.
10. הופכים שוב, על גבי תבנית עם מגבת מטבח נקייה, כך שהצד היפה שלנו כלפי מטה ומגלגלים את הספוג שלנו מהצד הרחב ומניחים להצטננות מלא.
הרכבה:
1. בזמן שהספוג מתקרר, מקציפים קצפת צמחית איך שאוהבים או גלידן לפי הכמויות שמופיעות בתחילת המתכון.
2. שוטפים וחותכים תותית טריים
3. לאחר שהספוג התקרר, מורחים שכבה דקה של ריבת תותים או קולי תותים ומעליה שכבה נדיבה ואחידה של קצפת.
4. מפזרים תותים טריים על גבי הקצפת.
5. מגלגים בעדינות את הרולדה.
6. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
7. חותכים את הקצוות על מנת לחשוף רולדה יפה וישרה (אל תדאגו, אף אחד לא ישאל לאן נעלמו הקצוות, תהנו :)
8. מקשטים במעט אבקת סוכר והולכים לגרוף מחמאות.
הערות וגדשים:
* המתכון הזה יכול להוות בסיס לרולדות בצבעים וטעמים שונים. תהיו יצירתיים :)
* כדי ליצור רולדה עם פאטרן בכמה צבעים, יש להצטייד מראש בדף עם הציור הרצוי כשבלונה או לזלף ביד חופשית, להפריד מעט מהמסה לצבוע בעזרת צבע מאכל ולזלף על גבי משטח הסיליקון או נייר האפייה תחילה את הדוגמה ואז בעזרת שקית זילוף מסביב מזלפים את צבע הספוג שמהווה את הרקע ומשטחים בעזרת פלטה בעדינות. ממשיכים כרגיל לאפייה ולשאר השלבים.
מוזמנים ללחוץ כאן למעבר לסרטון בעמוד האינסטגם שלנו שמראה את הטכניקה.
* תכינו, תהנו ותתייגו!