עוגת וניל טבעונית מושלמת

שתי תבניות עגולות בקוטר 20
שתי תבניות אינגליש קייק
כ- 20 קפאקייקס

אני מסוג האנשים שתמיד העדיפו עוגות וניל!
אין תענוג כמו עוגת וניל עסיסית אבל עדיין אוורירית, כזו שאפשר להוסיף לה כל טעם שרוצים
ולהכין ממנה כל מני סוגי עוגות, אבל לא תיארתי לעצמי כמה קשה יהיה להגיע לאחת כזו בתור טבעונית!
או שהן מתפוררות או שהן דחוסות או בצקיות ופשוט לא מספיק טובות. 
המתכון הזה לטעמי- פשוט מושלם.
עוגת הוניל הזו גמישה ויציבה אך מלאת לחות וטעם נפלאים ובפה היא פשוט נמסה.
תכינו ממנה עוגת יום הולדת או עוגת תותים וקצפת, תוסיפו לה תבלינים וטעמים או פשוט תכינו אותה ככה. כמו שהיא!
מה שבטוח אתם הולכים להנות!

רכיבים:

175 גרם חלב סויה ללא סוכר
25 גרם חומץ

145 גרם מים
16 גרם סולב

15 גרם מחית וניל
קורט גרידת לימון
150 גרם שמן
70 גרם מים

270 גרם קמח
15 גרם קורנפלור
270 גרם סוכר
10 גרם סוכר וניל 
15 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח

1. מחממים תנור ל 185 מעלות בחום עליון תחתון.
2. בקערה גדולה (אליה בסופו של דבר יצטרפו כל רכיב במתכון) מכינים את תמיס תחליף הביצה של סולב על יד ערבוב של האבקה עם המים ומניחים בצד ל 10 דקות. 
3. בקערה קטנה מערבבים את החלב והחומץ בעזרת כפית עץ או פלסטיק ומניחים בצד.
4. בינתיים מנפים ושוקלים לקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים.
5. כעבור 10 דקות מוסיפים אל תמיסת תחליף הביצה את החלב עם החומץ, וניל, גרידת לימון, שמן ומים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין!
6. מוספים את היבשים בשתי פעימות אל קערת הרטובים ומערבבים ממש מעט! רק עד לאיחוד. מניחים בצד ל 20 דקות לפני שמעבירים לתבניות! 
7. בינתיים מכינים את תבניות האפייה- שימון + נייר אפייה בתחתית (אם רוצים לחלץ להרכבת עוגת שכבות).
8. כעבור 20 דקות מערבבים קלות ויוצקים את הבלילה לתבניות.
9. אופים 10 דקות על 185 מעלות חום עליון תחתון ואז 25 דקות נוספות על 170 מעלות חום עליון תחתון. 
שימו לב ♥️ זמני האפייה עלולים להשתנות בין גודל וסוגי תבניות ולכל שינוי כזה יש משמעות מבחינת זמן האפייה!  העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
אפשר לאפות אותה כעוגה אחת גדולה בתבנית בקוטר 24/26 או בתבנית מלבנית של 20*30 -במקרה כזה, האפייה תהיה משמעותית ארוכה יותר!