קציצות פראסה מושלמות בלי ביצים

זה קציצות או לביבות??
לא יודעת למה המילה קציצות באה לי פחות טוב למרות שהיא פשוט מתייחסת למשהו קצוץ וזה לגמרי זה… פשוט לביבות יותר מלבב 
בכל אופן אין חג בלי לביבות פראסה והנה הגירסה הטבעונית הכי טובה שיש להן


מצרכים:
850 גרם כרישה טרייה ללא החלק הירוק - אצלי אלו היו שתי כרישות מאוד גדולות וכמעט בלי פחת. בואו נגיד לפחות 800 גרם בלי השורש ובלי העלים המאוד ירוקים :)
1 בצל גדול
10 גרם תחליף ביצה סולב
90 גרם מים
100 גרם פירורי לחם זהובים
מלח פלפל ואבקת שום לפי הטעם
שמן לטיגון
בצל ירוק קצוץ ולימון טרי להגשה- לא חובה


אופן ההכנה-
1. מורידים את השורש והעלים הירוקים מהכרישה וחותכים לאורכה אבל לא עד הסוף! רק עד אמצע הכרישה.
2. שוטפים היטב את הכרישה תחת מים זורמים ומוודאים שהיא נקייה ואין חול/אדמה.
3.קוצצים את הכרישה ואת הבצל ומבשלים בסיר גדול עם מים רותחים עד לריכוך.
4. מסננים היטב ומצננים לחלוטין.
5. מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב של אבקת סולב ומים בעזרת מטרפה - מערבבים היטב עד שאין גושים בכלל והתמיסה אחידה ומסמיכה ומניחים בצד ל 10 דקות.
6. בינתיים סוחטים היטב את הכרישה והבצל משאריות נוזלים (מומלץ לשמור את הציר הזה ולהשתמש בו לבישול) ומעבירים לקערה גדולה את הכרישה.
7. מוסיפים לקערה את פירורי הלחם, תחליף הביצה ותבלינים ומערבבים היטב לקבלת מסה אחידה ודביקה.
8. מלבבים לביבות או מקצצים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן עד להשחמה משני הכיוונים.
9. מעבירים לרשת ולא לנייר סופג!
10. מיד מגישים וזוללים. אני אוהבת להגיש עם בצל ירוק קצוץ וסקוויז של לימון.