תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
אחד הדברים שהכי היו חסרים לי באופן אישי זה פתרון לרויאל, הבלילה הזאת של הקישים שבמקור היא עם שמנת וביצים
ובמתכונים טבעוניים תמיד מחליפים בקשיו ואיך נגיד בעדינות... זה פשוט לא זה.
מן הסתם שאחד הדברים הראשונים שהיה לי דחוף לפתח לו מתכון ברגע שהקמתי מותג סביב תחליף הביצה השלמה שלנו, זה הדבר הזה!
שמאפשר חופש וורסטיליות אין סופית ביצירה של קישים/ גלאטים וכל מה שקשור בעולם של שילוב בין בצק פריך וירקות.
קחו את המתכון הטעים טעים הזה שמכבב אצלי בבראנץ' טבעוני ובשבועות, תכינו אותו ותשמרו לכם אותו כמתכון בסיס ממנו תוכלו גם
אתם ליצור שילובים חדשים של קישים וטארטלטים מלוחים, ללא חלב וללא ביצים!
כמו תמיד, ממליצה לקרוא את כל המתכון וההיערות בסופו, לפני שניגשים להכנה!
לבצק פריך מלוח:
240 גרם קמח
3 גרם מלח
10 גרם קורנפלור
150 גרם נטורינה קרה קוביות
40 גר' מים
שקדים פרוסים לקישוט
לרויאל:
18 גרם תחליף ביצה
160 גרם מים
125 גרם פלורה
30 גרם קורנפלור
תיבול לפי הטעם- מלח/ מלח הודי שחור, שמרי בירה (לא חובה)
מיקס גבינות טבעוניות:
כ-150-200 גרם גבינות טבעוניות קשות/ חצי קשות שאתם אוהבים ומתאימות לאפייה
למשל- פטה שקדים-קנויה או בהכנה עצמית, מוצרלה- פנינה /כמוצרלה/ גבינשיו וגם גבינות הגליל של מאמא קיו יכולות להתאים
למילוי בטטה ובצלים:
שמן זית
2-3 בטטות
קונפי שום/ שום טרי
2 בצלים גדולים (אפשר לגוון ולהוסיף שאלוט/ כרשה)
טימין
מלח פלפל
אופן הכנה:
מילוי בטטה ובצלים:
1. אופים את הבטטות הבצלים והשום (אם משתמשים בטרי) בתנור עם שמן זית מלח וטימין על קליפתם עד לריכוך קל.
2. מאפשרים לירקות להתקרר ואז מקלפים וחותכים.
בצק פריך מלוח טבעוני:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב, מעבדים את רכיבי הקלתית מלבד המים! עד לקבלת מרקם חולי ללא גושים.
2. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד קבלת בצק.
3. מעבירים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי דק ואחיד.
4. אם הבצק רך מדי ונדבק- מקררים מעט. אם נוח לעבודה מתקדמים.
5. מפרידים את נייר האפייה משני צידי הבצק ומעבירים לרינג או לתבנית הטארט. ניתן גם לקרוץ עיגולים ולהעביר לתבניות מאפינס לקבלת מיני קישים אישיים.
6.מעבירים לקירור עד למילוי ואפייה.
הכנת רויאל עם תחליף ביצה שלמה של Solve:
1. מכינים את תמיסת הביצה- אבקה ומים בבלנדר מוט.
2. מוסיפים פלורה וקורנפלור, מערבבים שוב בבלנדר מוט ומעבירים למנוחה של 10 דקות.
הרכבה ואפייה:
1. בקערה מאחדים בעדינות רבה (בעיקר אם הבטטה מאוד רכה) את הרויאל עם רוב הגבינות הבטטה והבצל- (משאירים מהכל קצת בצד לקישוט) ומתקנים תיבול- מלח, פלפל, טימין ומה שאוהבים
2. מוציאים את הקלתית מהמקרר, יוצקים את הבלילה המעורבבת על גביה ומסדרים את כל מה ששמרנו בצד יפה מעל ומוסיפים שקדים פרוסים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שמוכן- הקלתית זהובה ומלמעלה מתקבל גוון שחום יפה.
4. מצננים ומגישים לצד יוגורט/ ציזיקי טבעוני
תהנו:)
לא לשכוח לצלם ולתייג !
- דגשים והיערות:
אם אתם משתמשים במתכון הזה כבסיס לירקות וטעמים אחרים- לא חובה בהכרח לאפות את הירקות קודם. אם מדובר בירקות יחסית רכים כמו זוקיני בצל פטריות פלפלים- אפשר להקפיץ במחבת
ירקות שורש / ברוקולי כרובית ניתן לאדות. מה שכן לא כדאי לוותר על טיפול מקדים על מנת שהקלתית והמילוי יהיו מוכנים ביחד בוודאות. - אתם לגמרי יכולים להתפרע עם התיבול בכל כיוון שאתם אוהבים. ניתן לתבל את הירקות אך רצוי לא לשכוח את הרויאל
- אם משהו לא מסתדר לכם עם הכנסת הבצק לרינג/ תבנית או סתם אם יש לכם שאריות בצק ומילוי- תכינו גאלט. בעצם כל מה שצריך זה לרדד את הבצק לצורה עגולה יחסית, להניח במרכז את המילוי ולהשאיר שוליים רחבים שאותם מקפלים פנימה על המילוי והרי לכם קיש/טארט בשם אחר ופחות עבודה.
קיש בטטה וגבינות טבעוני עם רויאל אמיתי!
אחד הדברים שהכי היו חסרים לי באופן אישי זה פתרון לרויאל, הבלילה הזאת של הקישים שבמקור היא עם שמנת וביצים
ובמתכונים טבעוניים תמיד מחליפים בקשיו ואיך נגיד בעדינות... זה פשוט לא זה.
מן הסתם שאחד הדברים הראשונים שהיה לי דחוף לפתח לו מתכון ברגע שהקמתי מותג סביב תחליף הביצה השלמה שלנו, זה הדבר הזה!
שמאפשר חופש וורסטיליות אין סופית ביצירה של קישים/ גלאטים וכל מה שקשור בעולם של שילוב בין בצק פריך וירקות.
קחו את המתכון הטעים טעים הזה שמכבב אצלי בבראנץ' טבעוני ובשבועות, תכינו אותו ותשמרו לכם אותו כמתכון בסיס ממנו תוכלו גם
אתם ליצור שילובים חדשים של קישים וטארטלטים מלוחים, ללא חלב וללא ביצים!
כמו תמיד, ממליצה לקרוא את כל המתכון וההיערות בסופו, לפני שניגשים להכנה!
לבצק פריך מלוח:
240 גרם קמח
3 גרם מלח
10 גרם קורנפלור
150 גרם נטורינה קרה קוביות
40 גר' מים
שקדים פרוסים לקישוט
לרויאל:
18 גרם תחליף ביצה
160 גרם מים
125 גרם פלורה
30 גרם קורנפלור
תיבול לפי הטעם- מלח/ מלח הודי שחור, שמרי בירה (לא חובה)
מיקס גבינות טבעוניות:
כ-150-200 גרם גבינות טבעוניות קשות/ חצי קשות שאתם אוהבים ומתאימות לאפייה
למשל- פטה שקדים-קנויה או בהכנה עצמית, מוצרלה- פנינה /כמוצרלה/ גבינשיו וגם גבינות הגליל של מאמא קיו יכולות להתאים
למילוי בטטה ובצלים:
שמן זית
2-3 בטטות
קונפי שום/ שום טרי
2 בצלים גדולים (אפשר לגוון ולהוסיף שאלוט/ כרשה)
טימין
מלח פלפל
אופן הכנה:
מילוי בטטה ובצלים:
1. אופים את הבטטות הבצלים והשום (אם משתמשים בטרי) בתנור עם שמן זית מלח וטימין על קליפתם עד לריכוך קל.
2. מאפשרים לירקות להתקרר ואז מקלפים וחותכים.
בצק פריך מלוח טבעוני:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב, מעבדים את רכיבי הקלתית מלבד המים! עד לקבלת מרקם חולי ללא גושים.
2. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד קבלת בצק.
3. מעבירים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי דק ואחיד.
4. אם הבצק רך מדי ונדבק- מקררים מעט. אם נוח לעבודה מתקדמים.
5. מפרידים את נייר האפייה משני צידי הבצק ומעבירים לרינג או לתבנית הטארט. ניתן גם לקרוץ עיגולים ולהעביר לתבניות מאפינס לקבלת מיני קישים אישיים.
6.מעבירים לקירור עד למילוי ואפייה.
הכנת רויאל עם תחליף ביצה שלמה של Solve:
1. מכינים את תמיסת הביצה- אבקה ומים בבלנדר מוט.
2. מוסיפים פלורה וקורנפלור, מערבבים שוב בבלנדר מוט ומעבירים למנוחה של 10 דקות.
הרכבה ואפייה:
1. בקערה מאחדים בעדינות רבה (בעיקר אם הבטטה מאוד רכה) את הרויאל עם רוב הגבינות הבטטה והבצל- (משאירים מהכל קצת בצד לקישוט) ומתקנים תיבול- מלח, פלפל, טימין ומה שאוהבים
2. מוציאים את הקלתית מהמקרר, יוצקים את הבלילה המעורבבת על גביה ומסדרים את כל מה ששמרנו בצד יפה מעל ומוסיפים שקדים פרוסים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שמוכן- הקלתית זהובה ומלמעלה מתקבל גוון שחום יפה.
4. מצננים ומגישים לצד יוגורט/ ציזיקי טבעוני
תהנו:)
לא לשכוח לצלם ולתייג !
אם אתם משתמשים במתכון הזה כבסיס לירקות וטעמים אחרים- לא חובה בהכרח לאפות את הירקות קודם. אם מדובר בירקות יחסית רכים כמו זוקיני בצל פטריות פלפלים- אפשר להקפיץ במחבת
ירקות שורש / ברוקולי כרובית ניתן לאדות. מה שכן לא כדאי לוותר על טיפול מקדים על מנת שהקלתית והמילוי יהיו מוכנים ביחד בוודאות.