פשטידת זוקיני בלי ביצים

אחד הדברים שאני הכי מתקשה איתם בתור אמא טבעונית זה ארוחות הערב!
ארוחה שצריכה להיות קלילה אך מזינה, כמובן טעימה.. אבל הכי חשוב, שתעבור את בקרת האיכות של הגברת בת ה 5 שמנהלת פה את העניינים.
ואז שחר המדהימה (אתם בטח מכירים אותה בתור vivida) 
הציעה לי לבוא לצלם איתה מתכון לפשטידת זוקיני שהיא חולמת עליה ובלי לחשוב פעמיים עליתי איתה על רכבת הנוסטלגיה
וביחד שיחזרנו את המתכון הכל כך טעים וכל כך פשוט הזה ועכשיו הוא שלכם!
אתם יכולים להכין את המתכון הזה כפשטידה גבוהה/ נמוכה/ מלית לקיש/ מאפינס אישיים, להשתמש באיזה ירק שאתם רוצים,
באיזו גבינה שאתם אוהבים ומתאימה לאפייה ולתבל איך שבא לכם! אבל בתור התחלה אלה ההמלצות שלנו:

רכיבים:
750 גרם זוקיני מגורד (כ-4 גדולים)
10 גרם תחליף ביצה שלמה של סולב
90 גרם מים
2 כפות שמן זית
200 גרם גליל צרפתי של מאמא קיו (אפשר שילוב של כמה גבינות שאוהבים כמו פטה שקדים / כמוצרלה)
140 גרם קמח ( 1 כוס מדידה)
15 גרם קורנפלור (כ-כף וחצי שטוחות)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית מדידה)
כפית שטוחה מלח
פלפ שחור
כפית שום גבישי
חצי כפית אבקת בצל
קמצוץ כורכום- רק אם רוצים להוסיף צבע, לא חובה.
גבינה צהובה טבעונית/ כמוצרלה לפיזור מלמעלה- לא חובה.

אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו ומרפדים את התבנית/יות שבחרנו בנייר אפייה.
מכינים את תחליף הביצה- מערבבים את אבקת התחליף והמים בעזרת בלנדר מוט בכוס או מד ליטר ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות. בינתיים, מגרדים את הזוקיני בפומפייה ומעבירים לסחיטה חזקה עם הידיים דרך מסננת דקה או בשקית בד. זה שלב מאוד חשוב! (אנחנו שקלנו כדי לבדוק ויצאו כ 100 גרם נוזלים)
מוסיפים לזוקיני את כל שאר הרכיבים (גבינות, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ותחליף הביצה) ומערבבים היטב לתערובת אחידה ככל הניתן. מעבירים לתבנית שרוצים ומשטחים, מפזרים גבינה מלמעלה אם רוצים ומעבירים לאפייה.
זמני האפיה יהיו תלויים בסוג התבנית שבחרתם ובתנור שלכם):
לתבנית אינגליש גבוהה - אפיה כשעה
לתבנית רחבה ונמוכה- אפיה כ 40-45 דקות
מאפינס אישיים- כ 35 דקות אפיה.
אפשר לאכול מיד אך רוצוי להשאיר להתייצבות במקרר מספר שעות- לילה.
חימום חוזר מומלץ בתנור/ אייר פרייר ולא במיקרוגל.

היערות והארות:
* מוזמנים להיות יצירתיים עם הגבינות, התיבול והירקות
יעבוד מעולה גם עם בטטה/ גזר/ כרובית/ ברוקולי או שילוב של כמה מהם! מומלץ להעביר אותם בישול במים קודם / אפייה בתנור ולתת גם להם להגיר נוזלים.