תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
נכון המאפינס לימון המושלם של סטארבקס? אז כזה!
שחר כינר המהממת פיתחה את המתכון הזה כחלק משיתוף הפעולה שלנו
ואיזה כיף לכם שעכשיו הוא כאן לשימושכם מתי שתרצו :)
אתם יכולים להוריד / להוסיף או לשנות את הפרי הקפוא, להוסיף / להוריד מכמות גרידת הלימון ולהתאים את זה לכם!
בשורה התחתונה יש כאן עוגה בחושה טבעונית מהממת! פלאפית, נימוחה, לא מתפרקת ופשוט טעימה בזכות תחליף הביצה שלנו
ובתוספת המרנג הטבעוני הכי פשוט ומהיר בעולם- זה תענוג ממש!
תכינו, תהנו ותתיגו!
מרכיבים:
315 גרם קמח
8 גרם אבקת אפייה
1 גרם סודה לשתייה
270 גרם סוכר
117 גרם שמן
270 גרם חלב סויה
25 גרם מיץ לימון
2 כפיות גרידת לימון (ואפשר יותר אם אוהבים)
13.5 גרם תמצית וניל
7 גרם אבקת תחליף ביצה של SOLVE
64 גרם מים (להכנת תמיסת הביצה)
130 גרם אוכמניות קפואות
מעט קורנפלור/ קמח (לציפוי האוכמניות. לא חובה אבל יעזור להן לא לשקוע לתחתית)
למרנג:
150 גרם אבקת מרנג טבעוני מרימיקס
45 גרם מים קרים
אם רוצים כמות גדולה / להכין גם נשיקות על הדרך- אפשר להכפיל כמויות
אופן הכנה:
1. מערבבים את תחליף הביצה עם המים וטוחנים עם בלנדר מוט או מטרפה עד שהתערובת חלקה.
מניחים לתערובת לעמוד *20 דקות*.
2. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומשאירים לעמוד *10 דקות*.
3. בינתיים, מנפים לקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר.
4. מוסיפים ליבשים את שמן, תמצית וניל, תחליף הביצה (לאחר שעמד 20 דקות), חלב הסויה עם הלימון (לאחר שעמד 10 דקות) וגרידת הלימון.
5. מערבבים היטב רק עד שהתערובת אחידה.
6. מצפים את האוכמניות בקורנפלור ומנפים את העודפים במסננת. מוסיפים את האוכמניות המקורנפלרות ומקפלים בעדינות עם לקקן.
7. מחלקים לתבניות:
* מאפינס: חשוב להשתמש במנג'טים.
* אינגלישקייק: לרפד את התבנית בנייר אפייה.
*אפייה:*
כל תבנית דורשת זמן אפייה שונה.
* מאפינס: להתחיל לבדוק קיסם אחרי 30 דקות.
* עוגה גדולה: ייתכן וייקח 45–60 דקות.
* לא להוציא מהתנור לפני שקיסם יוצא יבש בכמה נקודות במרכז.
לאחר האפייה, מניחים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר.
כאשר קרה לחלוטין, מקציפים אבקת מרימיקס ומים במיקסר על מהירות גבוהה במשך כ 3 דקות.
מעבירים לשקית זילוף או בעזרת מרית מעבירים אל העוגה.
ניתן לחרוך את המרנג עם ברנר אם אוהבים.
עוגת לימון אוכמניות ומרנג טבעונית
נכון המאפינס לימון המושלם של סטארבקס? אז כזה!
שחר כינר המהממת פיתחה את המתכון הזה כחלק משיתוף הפעולה שלנו
ואיזה כיף לכם שעכשיו הוא כאן לשימושכם מתי שתרצו :)
אתם יכולים להוריד / להוסיף או לשנות את הפרי הקפוא, להוסיף / להוריד מכמות גרידת הלימון ולהתאים את זה לכם!
בשורה התחתונה יש כאן עוגה בחושה טבעונית מהממת! פלאפית, נימוחה, לא מתפרקת ופשוט טעימה בזכות תחליף הביצה שלנו
ובתוספת המרנג הטבעוני הכי פשוט ומהיר בעולם- זה תענוג ממש!
תכינו, תהנו ותתיגו!
מרכיבים:
315 גרם קמח
8 גרם אבקת אפייה
1 גרם סודה לשתייה
270 גרם סוכר
117 גרם שמן
270 גרם חלב סויה
25 גרם מיץ לימון
2 כפיות גרידת לימון (ואפשר יותר אם אוהבים)
13.5 גרם תמצית וניל
7 גרם אבקת תחליף ביצה של SOLVE
64 גרם מים (להכנת תמיסת הביצה)
130 גרם אוכמניות קפואות
מעט קורנפלור/ קמח (לציפוי האוכמניות. לא חובה אבל יעזור להן לא לשקוע לתחתית)
למרנג:
150 גרם אבקת מרנג טבעוני מרימיקס
45 גרם מים קרים
אם רוצים כמות גדולה / להכין גם נשיקות על הדרך- אפשר להכפיל כמויות
אופן הכנה:
1. מערבבים את תחליף הביצה עם המים וטוחנים עם בלנדר מוט או מטרפה עד שהתערובת חלקה.
מניחים לתערובת לעמוד *20 דקות*.
2. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומשאירים לעמוד *10 דקות*.
3. בינתיים, מנפים לקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר.
4. מוסיפים ליבשים את שמן, תמצית וניל, תחליף הביצה (לאחר שעמד 20 דקות), חלב הסויה עם הלימון (לאחר שעמד 10 דקות) וגרידת הלימון.
5. מערבבים היטב רק עד שהתערובת אחידה.
6. מצפים את האוכמניות בקורנפלור ומנפים את העודפים במסננת. מוסיפים את האוכמניות המקורנפלרות ומקפלים בעדינות עם לקקן.
7. מחלקים לתבניות:
* מאפינס: חשוב להשתמש במנג'טים.
* אינגלישקייק: לרפד את התבנית בנייר אפייה.
*אפייה:*
כל תבנית דורשת זמן אפייה שונה.
* מאפינס: להתחיל לבדוק קיסם אחרי 30 דקות.
* עוגה גדולה: ייתכן וייקח 45–60 דקות.
* לא להוציא מהתנור לפני שקיסם יוצא יבש בכמה נקודות במרכז.
לאחר האפייה, מניחים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר.
כאשר קרה לחלוטין, מקציפים אבקת מרימיקס ומים במיקסר על מהירות גבוהה במשך כ 3 דקות.
מעבירים לשקית זילוף או בעזרת מרית מעבירים אל העוגה.
ניתן לחרוך את המרנג עם ברנר אם אוהבים.