תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
נכון,
לא חסרים מתכונים טובים ברשת לעוגת "דבש" טבעונית
אבל כזו- אין!
ואם בא לכם באמת להרשים (ולהתמכר) אני ממליצה לכם לתת למתכון הזה צ'אנס.
עוגת דבש טעימה ברמה לא סבירה, סופר קלה להכנה, לחה, יציבה, גבוהה ומרשימה!
עם טעם קרמלי עמוק ושקדים פרוסים זה פשוט שילוב מושלם ואני בטוחה שאכין אותה לאורך כל השנה ולא רק כ עוגה לראש השנה!
דגשים חשובים ושאלות נפוצות בסוף המתכון תחת הערות!
כמו תמיד ממליצה לקרוא את כל המתכון, לשקול מראש, לוודא שהדלקתם תנור ואז להתחיל:)
תכינו, תהנו וספרו לי איך יצא!
אל תתביישו לתייג ;)
חג שמח ושנה טובה!

מצרכים:
300 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
8 גרם קינמון טחון
3 גרם מלח
200 גרם סוכר חום (לא לח)
300 גרם תחליף דבש wanna bee
(זה קצת יותר מבקבוק אחד)
12 גרם תחליף ביצה של סולב
105 גרם מים קרים (לתחליף הביצה)
240 גרם מים רותחים
100 גרם חלב צמחי לא ממותק
כף מיץ לימון סחוט טרי
200 גרם שמן צמחי נטרלי
נטורינה רכה (לא מומסת לחלוטין) לשימון התבנית
שקדים פרוסים
סוכר לציפוי- לא חובה. נותן טעם קרמלי עמוק מאוד
אופן הכנה:
* אם תחליף הדבש מאוד צמיגי או מגובש- מניחים את בקבוק תחליף הדבש בקערה עם מים חמים על מנת להמיס ולאפשר לנצל את כל תכולת המיכל .
1. מרככים נטורינה ובעזרתה מברישים את פנים תבנית קוגלהוף/ אנג'ל היטב. מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות בעיקר בתחתית אך גם מעט בצדדים. מפזים סוכר לבן וגם אותו מניעים בתבנית על מנת שידבק. - זכרו שזה שלב לא חובה מעניק טעם קרמלי עמוק וקראסט נוסף לעוגה.
אם אתם מכינים באינגליש דלגו על השלב הזה.
2. שוקלים 300 גרם תחליף דבש לקערה גדולה ומוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב ובזהירות.
3. מוסיפים את החלב הצמחי ומיץ הלימון ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
5. מכינים את תמיסת תחליף הביצה ע״י ערבוב של אבקת סולב ומים קרים היטב בעזרת מטרפה ומניחים בצד ל 10 דקות.
6. בינתיים שוקלים לקערה- קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון ומערבבים היטב.
7. לאחר 10 דקות המנוחה מקציפים במיקסר על מהירות בינונית גבוהה (לא מקסימום) את תמיסת תחליף הביצה והסוכר למשך 10 דקות לקבלת בלילה בהירה ומעט תפוחה יותר ואז ממשיכים בזילוף איטי והדרגתי מאוד של השמן. בסיום ההוספה ממשיכים להקציף עוד כדקה לוודא שהכל אחיד ובאמולסיה.
8. לתוך קערת המיקסר מוסיפים מחצית מהיבשים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
9. לאחר מכן מוסיפים את קערת הנוזלים וטורפים היטב.
10. מוסיפים את יתרת קערת היבשים ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת בלילה מאוד נוזלים=ת אחידה וללא גושים.
11. יוצקים את הבלילה לתבנית הקוגלהוף/אנג'ל שמרחנו ראש בנטורינה רכה וציפינו בשקדים פרוסים וסוכר/ לתבניות אינגליש מומפזרים מלמעלה שקדים פרוסים.
12. מכניסים לתנור שחומם ל 170 ומיד מורידים ל 160 מעלות. אופים כ 50 דקות. זה מאוד תלוי בתנור.
שווה לבדוק ב 40. אם זה 2 אינגליש יכול להיות מוכן גם קודם.
13. אם אפיתם בתבנית קוגלהוף/אנג'ל- מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר עד שניתן לגעת בתבנית בידיים חשופות ואז מחלצים על ידי הנחה של צלחת שטוחה וגדולה מגודל התבנית והפיכה.
ייתכן שתצטרכו תופף מעט על התבנית ולגזור לעוגה להיחלץ.
14. מניחים לה להצטנן לחלוטין לטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות והארות:
* הבלילה מאוד נוזלית, אל תיבהלו
* יהיה לא פשוט להוציא את תחליף הדבר מהבקבוק אז פשוט תניחו אותו בקערה עם מים חמים לכמה דקות וזה יהפוך אותו לנוזלי.
* פיזור הסוכר בתוך התבנית נותן טעם קרמלי עמוק ויש שיעידו שמעט מרירות עדינה- אם אתם מעדיפים להימנע פשוט תוותרו על זה. (אבל לא על הנטורינה והשקדים! סתם לא חייבים שקדים)
* אני לא ממליצה להשתמש בתחליף דבש אחר
זה לא ממומן ואני מתעקשת שתמצאו את תחליף הדבש של ווגה או שתחליפו בסוכר אינוורטי וגלוקוז באופן הבא:
220 סוכר אינוורטי
80 גלוקוז
* אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן
אם תשתמשו בקמח מלא או חצי מלא העוגה תצא יבשה יותר ואני לא ממליצה
* לא ממליצה להחליף את השמן בשמן זית במקרה הזה.
* אם נוצר לגם פס יותר כהה בתחתית (או בחלק העליון אם אפיתם בתבנית קוגלהוף) זה ממש בסדר! זו שקיעה של חלק מהסוכרים וגם קשור לאפייה האיטית והחשובה שהעוגה עוברת ובקיצור תהנו מזה :)
עוגת דבש טבעונית
נכון,

לא חסרים מתכונים טובים ברשת לעוגת "דבש" טבעונית
אבל כזו- אין!
ואם בא לכם באמת להרשים (ולהתמכר) אני ממליצה לכם לתת למתכון הזה צ'אנס.
עוגת דבש טעימה ברמה לא סבירה, סופר קלה להכנה, לחה, יציבה, גבוהה ומרשימה!
עם טעם קרמלי עמוק ושקדים פרוסים זה פשוט שילוב מושלם ואני בטוחה שאכין אותה לאורך כל השנה ולא רק כ עוגה לראש השנה!
דגשים חשובים ושאלות נפוצות בסוף המתכון תחת הערות!
כמו תמיד ממליצה לקרוא את כל המתכון, לשקול מראש, לוודא שהדלקתם תנור ואז להתחיל:)
תכינו, תהנו וספרו לי איך יצא!
אל תתביישו לתייג ;)
חג שמח ושנה טובה!
מצרכים:
300 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
8 גרם קינמון טחון
3 גרם מלח
200 גרם סוכר חום (לא לח)
300 גרם תחליף דבש wanna bee
(זה קצת יותר מבקבוק אחד)
12 גרם תחליף ביצה של סולב
105 גרם מים קרים (לתחליף הביצה)
240 גרם מים רותחים
100 גרם חלב צמחי לא ממותק
כף מיץ לימון סחוט טרי
200 גרם שמן צמחי נטרלי
נטורינה רכה (לא מומסת לחלוטין) לשימון התבנית
שקדים פרוסים
סוכר לציפוי- לא חובה. נותן טעם קרמלי עמוק מאוד
אופן הכנה:
* אם תחליף הדבש מאוד צמיגי או מגובש- מניחים את בקבוק תחליף הדבש בקערה עם מים חמים על מנת להמיס ולאפשר לנצל את כל תכולת המיכל .
1. מרככים נטורינה ובעזרתה מברישים את פנים תבנית קוגלהוף/ אנג'ל היטב. מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות בעיקר בתחתית אך גם מעט בצדדים. מפזים סוכר לבן וגם אותו מניעים בתבנית על מנת שידבק. - זכרו שזה שלב לא חובה מעניק טעם קרמלי עמוק וקראסט נוסף לעוגה.
אם אתם מכינים באינגליש דלגו על השלב הזה.
2. שוקלים 300 גרם תחליף דבש לקערה גדולה ומוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב ובזהירות.
3. מוסיפים את החלב הצמחי ומיץ הלימון ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
5. מכינים את תמיסת תחליף הביצה ע״י ערבוב של אבקת סולב ומים קרים היטב בעזרת מטרפה ומניחים בצד ל 10 דקות.
6. בינתיים שוקלים לקערה- קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון ומערבבים היטב.
7. לאחר 10 דקות המנוחה מקציפים במיקסר על מהירות בינונית גבוהה (לא מקסימום) את תמיסת תחליף הביצה והסוכר למשך 10 דקות לקבלת בלילה בהירה ומעט תפוחה יותר ואז ממשיכים בזילוף איטי והדרגתי מאוד של השמן. בסיום ההוספה ממשיכים להקציף עוד כדקה לוודא שהכל אחיד ובאמולסיה.
8. לתוך קערת המיקסר מוסיפים מחצית מהיבשים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
9. לאחר מכן מוסיפים את קערת הנוזלים וטורפים היטב.
10. מוסיפים את יתרת קערת היבשים ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת בלילה מאוד נוזלים=ת אחידה וללא גושים.
11. יוצקים את הבלילה לתבנית הקוגלהוף/אנג'ל שמרחנו ראש בנטורינה רכה וציפינו בשקדים פרוסים וסוכר/ לתבניות אינגליש מומפזרים מלמעלה שקדים פרוסים.
12. מכניסים לתנור שחומם ל 170 ומיד מורידים ל 160 מעלות. אופים כ 50 דקות. זה מאוד תלוי בתנור.
שווה לבדוק ב 40. אם זה 2 אינגליש יכול להיות מוכן גם קודם.
13. אם אפיתם בתבנית קוגלהוף/אנג'ל- מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר עד שניתן לגעת בתבנית בידיים חשופות ואז מחלצים על ידי הנחה של צלחת שטוחה וגדולה מגודל התבנית והפיכה.
ייתכן שתצטרכו תופף מעט על התבנית ולגזור לעוגה להיחלץ.
14. מניחים לה להצטנן לחלוטין לטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות והארות:
* הבלילה מאוד נוזלית, אל תיבהלו
* יהיה לא פשוט להוציא את תחליף הדבר מהבקבוק אז פשוט תניחו אותו בקערה עם מים חמים לכמה דקות וזה יהפוך אותו לנוזלי.
* פיזור הסוכר בתוך התבנית נותן טעם קרמלי עמוק ויש שיעידו שמעט מרירות עדינה- אם אתם מעדיפים להימנע פשוט תוותרו על זה. (אבל לא על הנטורינה והשקדים! סתם לא חייבים שקדים)
* אני לא ממליצה להשתמש בתחליף דבש אחר
זה לא ממומן ואני מתעקשת שתמצאו את תחליף הדבש של ווגה או שתחליפו בסוכר אינוורטי וגלוקוז באופן הבא:
220 סוכר אינוורטי
80 גלוקוז
* אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן
אם תשתמשו בקמח מלא או חצי מלא העוגה תצא יבשה יותר ואני לא ממליצה
* לא ממליצה להחליף את השמן בשמן זית במקרה הזה.
* אם נוצר לגם פס יותר כהה בתחתית (או בחלק העליון אם אפיתם בתבנית קוגלהוף) זה ממש בסדר! זו שקיעה של חלק מהסוכרים וגם קשור לאפייה האיטית והחשובה שהעוגה עוברת ובקיצור תהנו מזה :)