תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
אחרי שנים של אפיית עוגות טבעוניות כקונדיטורית, כשהייתי בטוחהההה שהן מדהימות
(והן אכן היו נחמדות, אבל לא עד הסוף זה. פה טעם לוואי של אבקת אפייה שם קצת מתפוררת ובין ביס לביס יש עיסת בצק בפה )
גיליתי את תחליף הביצה המדהים שלנו. אבקת הקסם! שיכולה להקציף כמו ביצים, שקושרת חומרים כמו ביצים,
שמייצרת אמולסיה בן שומן ונוזלים כמו ביצים, שומרת על לחות ומרקם כמו ביצים, נותנת למאפים קראסט מושלם ממש כמו ביצים
אבל הכי הכי הכי חשוב- העוגה לא מתפרקת בחיתוך/ על הצלחת ובפה היא לא הופכת לעיסה דביקה ובצקית.
אין לי מספיק מילים לתאר כמה המתכון הזה מוצלח. אתם חייבים להאמין לי!
אני אפילו מאתגרת אתכם להכין אותה ליד עוגת גזר טבעונית אחרת כדי שתוכלו להבין בדיוק את ההבדלים שאמנם בדקויות אבל עושים את כל העוגה.
כמו תמיד ממליצה לקרוא את כללל המתכון כולל אופן ההכנה וההערות ורק אז להתחיל לעבוד.
תכינו, תהנו ותתייגו!
רכיבים:
10 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים
150 גרם סוכר
116 גרם שמן צמחי נטרלי
80 גרם פקאן טבעי
130 גרם גזר קלוף ומגורד דק בפומפייה
140 גרם קמח חיטה לבן
1.75 גרם אבקת אפייה
2.5 גרם סודה לשתייה
3.5 גרם קינמון
קורט מלח
הכנה:
1. מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב של אבקת תחליף הביצה של סולב ומים
(רצוי בעזרת בלנדר מוט אך אפשרי גם עם מטרפה, רק חשוב לוודא המסה מלאה של האבקה וללא גושים.
2. מניחים בצד ל 30 דקות מנוחה!
3. מחממים תנור ל 170 מעלות וקולים בזהירות לכמה דקות את הפקאנים הטבעיים והקלופים ומצננים.
4. קולפים ומגרדים דק בפומפייה כ 3 גזרים קטנים- בינוניים לתוך קערה יש לוודא 130 גרם לאחר גירוד.
5. שוקלים למד ליטר קטן או פינג'ן את השמן ומניחים בצד (רצוי שתהיה פיית זילוף)
6. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח
7. טוחנים/ מרסקים דק את הפקאנים לאחר שהצטננו ומוסיפים לקערת הגזר המגורז.
8. משמנים תבנית / מרפדים בנייר אפייה
9. עכשיו כשהכל מוכן אפשר להתחיל! לאחר 30 דקות המנוחה מעבירים את תמיסת הביצה לקערת המיקסר
ומחברים את בלון ההקצפה. לאחר 30 שניות הקצפה במהירות בינונית- גבוהה (אך לא מקסימלית!)
מתחילים להוסיף את הסוכר- כף אחת שטוחה בכל פעם! לאחר הכנסת כל כמות הסוכר מקציפים 30 שניות נוספות.
10. ממשיכים להקציף ותוך כדי, בזרם ממש דק וקבוע מוסיפים את כמות השמן במלואה ולאחר סיום מקציפים כדקה נוספת.
11. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הגזר והפקאן ומקפלים בעדינות לאיחוד
12. מנפים בפעם השנייה את היבשים לתוך קערת המיקסר ומערבבים רק עד לאיחוד והטמעת הקמח.
13. מעבירים את בלילת העוגה הסמיכה והיציבה שהתקבלה אל תבנית האפייה ומשטחים את פני העוגה.
14. אופים בתנור שחימנו מראש על 170 מעלות טורבו עד שמתקבל קראסט זהוב וקיסם יוצא מפנים העוגה כאשר הוא יבש.
15. נותנים לעוגה להצטנן לפחות 15-20 דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
16. מפדרים ממש מעט אבקת סוכר ומאחסנים בטמפרטורת החדר כשארוזה היטב / מקפיאים :)
עוגת גזר מושלמת
אחרי שנים של אפיית עוגות טבעוניות כקונדיטורית, כשהייתי בטוחהההה שהן מדהימות
(והן אכן היו נחמדות, אבל לא עד הסוף זה. פה טעם לוואי של אבקת אפייה שם קצת מתפוררת ובין ביס לביס יש עיסת בצק בפה )
גיליתי את תחליף הביצה המדהים שלנו. אבקת הקסם! שיכולה להקציף כמו ביצים, שקושרת חומרים כמו ביצים,
שמייצרת אמולסיה בן שומן ונוזלים כמו ביצים, שומרת על לחות ומרקם כמו ביצים, נותנת למאפים קראסט מושלם ממש כמו ביצים
אבל הכי הכי הכי חשוב- העוגה לא מתפרקת בחיתוך/ על הצלחת ובפה היא לא הופכת לעיסה דביקה ובצקית.
אין לי מספיק מילים לתאר כמה המתכון הזה מוצלח. אתם חייבים להאמין לי!
אני אפילו מאתגרת אתכם להכין אותה ליד עוגת גזר טבעונית אחרת כדי שתוכלו להבין בדיוק את ההבדלים שאמנם בדקויות אבל עושים את כל העוגה.
כמו תמיד ממליצה לקרוא את כללל המתכון כולל אופן ההכנה וההערות ורק אז להתחיל לעבוד.
תכינו, תהנו ותתייגו!
רכיבים:
10 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים
150 גרם סוכר
116 גרם שמן צמחי נטרלי
80 גרם פקאן טבעי
130 גרם גזר קלוף ומגורד דק בפומפייה
140 גרם קמח חיטה לבן
1.75 גרם אבקת אפייה
2.5 גרם סודה לשתייה
3.5 גרם קינמון
קורט מלח
הכנה:
1. מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב של אבקת תחליף הביצה של סולב ומים
(רצוי בעזרת בלנדר מוט אך אפשרי גם עם מטרפה, רק חשוב לוודא המסה מלאה של האבקה וללא גושים.
2. מניחים בצד ל 30 דקות מנוחה!
3. מחממים תנור ל 170 מעלות וקולים בזהירות לכמה דקות את הפקאנים הטבעיים והקלופים ומצננים.
4. קולפים ומגרדים דק בפומפייה כ 3 גזרים קטנים- בינוניים לתוך קערה יש לוודא 130 גרם לאחר גירוד.
5. שוקלים למד ליטר קטן או פינג'ן את השמן ומניחים בצד (רצוי שתהיה פיית זילוף)
6. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח
7. טוחנים/ מרסקים דק את הפקאנים לאחר שהצטננו ומוסיפים לקערת הגזר המגורז.
8. משמנים תבנית / מרפדים בנייר אפייה
9. עכשיו כשהכל מוכן אפשר להתחיל! לאחר 30 דקות המנוחה מעבירים את תמיסת הביצה לקערת המיקסר
ומחברים את בלון ההקצפה. לאחר 30 שניות הקצפה במהירות בינונית- גבוהה (אך לא מקסימלית!)
מתחילים להוסיף את הסוכר- כף אחת שטוחה בכל פעם! לאחר הכנסת כל כמות הסוכר מקציפים 30 שניות נוספות.
10. ממשיכים להקציף ותוך כדי, בזרם ממש דק וקבוע מוסיפים את כמות השמן במלואה ולאחר סיום מקציפים כדקה נוספת.
11. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הגזר והפקאן ומקפלים בעדינות לאיחוד
12. מנפים בפעם השנייה את היבשים לתוך קערת המיקסר ומערבבים רק עד לאיחוד והטמעת הקמח.
13. מעבירים את בלילת העוגה הסמיכה והיציבה שהתקבלה אל תבנית האפייה ומשטחים את פני העוגה.
14. אופים בתנור שחימנו מראש על 170 מעלות טורבו עד שמתקבל קראסט זהוב וקיסם יוצא מפנים העוגה כאשר הוא יבש.
15. נותנים לעוגה להצטנן לפחות 15-20 דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
16. מפדרים ממש מעט אבקת סוכר ומאחסנים בטמפרטורת החדר כשארוזה היטב / מקפיאים :)