תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
מעל עשור של טבעונות עבר עליי בלי המאכל הכי אהוב עליי בפסח- מצה בריי
עכשיו אני קצת חוטאת פה כי בילדות שלי בכלל קראנו לזה פשטידת מצות ולא חשבתי שיש לזה שם אחר...
אכלנו את זה בעיקר מתוק ולפעמים עם גבינה צהובה בפנים ומעל רסק עגבניות טריות
מעדןןןן!
בקיצור אחרי שהבנתי שהגשמתי כל כך הרבה חלומות עם תחליף הביצה שלנו, פתאום קלטתי שגם זה אפשרי!
והתוצאה? התעלתה על כל הציפיות שלי!
בלי טעמי לוואי וקמחי קטניות, פשוט, קל ונאמן למקור, תקבל מתיקות או מליחות בצורה מושלמת.
קבלו מצה בריי בלי ביצים שתרשים ואת כל החלומות תגשים!
רכיבים:
2 מצות
10 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים
שמן לטיגון
איזה תוספות טעם שאוהבים
לגירסה מלוחה:
צהובה / מוצרלה טבעונית מגורדת+ מלח+ עכבניות טריות מרוסקות
לגירסה מתוקה:
מייפל/ ריבה+ גבינה טבעונית נטרלית שאוהבים
הכנה:
מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף הביצה של סולב ומים ומניחים בצד ל 15 דקות.
מרטיבים 2 מצות תחת זרם מים לכמה שניות מכל צד במטרה לרכך אותן.
עוטפים במגבת ומניחים בצד על לסיום זמן ההמתנה של התמיסה.
מחממים מחבת נון סטיק.
לתוך קערה בגודל מתאים, שוברים את המצות הרטובות לחתיכות קטנות, מוסיפים את תמיסת תחליף הביצה ומערבבים היטב.
(אם בחרתם בגירסה מלוחה זה השלב שבו מוסיפים מלח/ גבינה/ תבלינים /תוספות).
משמנים את המחבת בשמן נטרלי לטיגון ויוצקים עליה את תערובת המצות. משטחים את התערובת לעובי שאוהבים ומאחדים בקצוות.
מנמיכים את האש ומכסים את המחבת במכסה. מטגנים עם מכסה עד שמזהיב ויפה בתחתית ואז הופכים ומטגנים את הצד השני ללא המכסה עד שמוכן.
מגישים עם טופינג שאוהבים, נהנים ולא שוכחים לצלם ולתייג אותנו :)
מצה בריי טבעוני
מעל עשור של טבעונות עבר עליי בלי המאכל הכי אהוב עליי בפסח- מצה בריי
עכשיו אני קצת חוטאת פה כי בילדות שלי בכלל קראנו לזה פשטידת מצות ולא חשבתי שיש לזה שם אחר...
אכלנו את זה בעיקר מתוק ולפעמים עם גבינה צהובה בפנים ומעל רסק עגבניות טריות
מעדןןןן!
בקיצור אחרי שהבנתי שהגשמתי כל כך הרבה חלומות עם תחליף הביצה שלנו, פתאום קלטתי שגם זה אפשרי!
והתוצאה? התעלתה על כל הציפיות שלי!
בלי טעמי לוואי וקמחי קטניות, פשוט, קל ונאמן למקור, תקבל מתיקות או מליחות בצורה מושלמת.
קבלו מצה בריי בלי ביצים שתרשים ואת כל החלומות תגשים!
רכיבים:
2 מצות
10 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים
שמן לטיגון
איזה תוספות טעם שאוהבים
לגירסה מלוחה:
צהובה / מוצרלה טבעונית מגורדת+ מלח+ עכבניות טריות מרוסקות
לגירסה מתוקה:
מייפל/ ריבה+ גבינה טבעונית נטרלית שאוהבים
הכנה:
מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף הביצה של סולב ומים ומניחים בצד ל 15 דקות.
מרטיבים 2 מצות תחת זרם מים לכמה שניות מכל צד במטרה לרכך אותן.
עוטפים במגבת ומניחים בצד על לסיום זמן ההמתנה של התמיסה.
מחממים מחבת נון סטיק.
לתוך קערה בגודל מתאים, שוברים את המצות הרטובות לחתיכות קטנות, מוסיפים את תמיסת תחליף הביצה ומערבבים היטב.
(אם בחרתם בגירסה מלוחה זה השלב שבו מוסיפים מלח/ גבינה/ תבלינים /תוספות).
משמנים את המחבת בשמן נטרלי לטיגון ויוצקים עליה את תערובת המצות. משטחים את התערובת לעובי שאוהבים ומאחדים בקצוות.
מנמיכים את האש ומכסים את המחבת במכסה. מטגנים עם מכסה עד שמזהיב ויפה בתחתית ואז הופכים ומטגנים את הצד השני ללא המכסה עד שמוכן.
מגישים עם טופינג שאוהבים, נהנים ולא שוכחים לצלם ולתייג אותנו :)