תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
המטרה- ליצור מאפה מתוק וטעים ללא גלוטן שאין סיכוי שמישהו ירגיש שהוא ללא גלוטן!
(וטבעוני כמובן)
והיא הושגה!
אז הנה דבר הכי טעים בעולם
יעבור הקפאה מדהים אז תתפרעו עם הכמות ושיהיה לכם!
שימו לב- אני ממליצה להיצמד לחומרי הגלם שהשתמשתי בהם. כל שינוי יביא לתוצאה אחרת.
וכמו תמיד ממליצה לקרוא את כל המתכון, לשקול לכם הכול ואז להתחיל לעבוד :)
תכינו, תהנו ותתייגו!
למאפינס:
215 גרם בננות טריות בשלות או קפואות מופשרות
10 גרם תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים קרים (לתמיסת הביצה)
90 גרם שמן
175 גרם סוכר לבן
2 גרם מחית וניל
135 גרם קמח מולינו אדום (לל"ג למאפינס)
75 גרם שקד טחון
4 גרם אבקת אפייה
3 גרם אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
75 גרם שוקולד מריר במטבעות / קצוץ
10 גרם חומץ
לקראמבל קקאו:
50 גרם קמח לל״ג מולינו אדום
10 גרם אבקת קקאו איכותית
20 גרם שקד טחון
35 גרם סוכר חום
30 גרם נטורינה
חופן שוקולד מריר במטבעות או קצוץ
מלח מלאדון לבזוק מעל- חובה! סתם לא חובה אבל תשימו פליז.
אם אין לכם אז תוסיפי קורט מלח לקראמבל עצמו.
הכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את אבקת תחליף הביצה של סולב ואת המים היטב היטב בקערה ומניחים בצד ל 10 דקות מנוחה.
2. לקערה גדולה שוקלים את הבננות ומועכים בעזרת מזלג.
3. מוסיפים אל הבננות המעוכות את הסוכר והשמן וטורפים היטב.
4. מוסיפים לאותה הקערה את תמיסת תחליף הביצה של סולב (לאחר ההמתנה) וטורפים היטב.
5. לתוך קערת הנוזלים מוסיפים את כל היבשים ומערבבים.
6. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
7. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומניחים בצד ל 15-20 דקות.
8. בינתיים- מדליקים את התנור על 170 מעלות טורבו.
9. מכינים את תבניות האפיה.
10. מכינים את הקראמבל על ידי ערבוב כל המרכיבים מלבד השוקולד בצורה פירורית עם הידיים ובסוף מוסיפים את השוקולד.
11. לאחר 20 דקות, מערבבים קלות את בלילת המאפינס ומעבירים לתבניות.
12. מפזרים מהקראמבל מעל לכל מאפין.
13. בוזקים מלאדון על כל מאפין.
14. אופים כ 18-20 דקות (בתנאי שהכנתם מיני מאפינס!) או עד שמוכן.
15 זוללייייייייים. זה טעים ברמות כשזה עוד חם.
אם לא נגמר… לאחר הקירור לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
או להקפיא בשקית זיפר :)
מאפינס בננה שוקולד ללא גלוטן עם קראמבל קקאו
המטרה- ליצור מאפה מתוק וטעים ללא גלוטן שאין סיכוי שמישהו ירגיש שהוא ללא גלוטן!
(וטבעוני כמובן)
והיא הושגה!
אז הנה דבר הכי טעים בעולם
יעבור הקפאה מדהים אז תתפרעו עם הכמות ושיהיה לכם!
שימו לב- אני ממליצה להיצמד לחומרי הגלם שהשתמשתי בהם. כל שינוי יביא לתוצאה אחרת.
וכמו תמיד ממליצה לקרוא את כל המתכון, לשקול לכם הכול ואז להתחיל לעבוד :)
תכינו, תהנו ותתייגו!
למאפינס:
215 גרם בננות טריות בשלות או קפואות מופשרות
10 גרם תחליף ביצה של סולב
90 גרם מים קרים (לתמיסת הביצה)
90 גרם שמן
175 גרם סוכר לבן
2 גרם מחית וניל
135 גרם קמח מולינו אדום (לל"ג למאפינס)
75 גרם שקד טחון
4 גרם אבקת אפייה
3 גרם אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
75 גרם שוקולד מריר במטבעות / קצוץ
10 גרם חומץ
לקראמבל קקאו:
50 גרם קמח לל״ג מולינו אדום
10 גרם אבקת קקאו איכותית
20 גרם שקד טחון
35 גרם סוכר חום
30 גרם נטורינה
חופן שוקולד מריר במטבעות או קצוץ
מלח מלאדון לבזוק מעל- חובה! סתם לא חובה אבל תשימו פליז.
אם אין לכם אז תוסיפי קורט מלח לקראמבל עצמו.
הכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את אבקת תחליף הביצה של סולב ואת המים היטב היטב בקערה ומניחים בצד ל 10 דקות מנוחה.
2. לקערה גדולה שוקלים את הבננות ומועכים בעזרת מזלג.
3. מוסיפים אל הבננות המעוכות את הסוכר והשמן וטורפים היטב.
4. מוסיפים לאותה הקערה את תמיסת תחליף הביצה של סולב (לאחר ההמתנה) וטורפים היטב.
5. לתוך קערת הנוזלים מוסיפים את כל היבשים ומערבבים.
6. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
7. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומניחים בצד ל 15-20 דקות.
8. בינתיים- מדליקים את התנור על 170 מעלות טורבו.
9. מכינים את תבניות האפיה.
10. מכינים את הקראמבל על ידי ערבוב כל המרכיבים מלבד השוקולד בצורה פירורית עם הידיים ובסוף מוסיפים את השוקולד.
11. לאחר 20 דקות, מערבבים קלות את בלילת המאפינס ומעבירים לתבניות.
12. מפזרים מהקראמבל מעל לכל מאפין.
13. בוזקים מלאדון על כל מאפין.
14. אופים כ 18-20 דקות (בתנאי שהכנתם מיני מאפינס!) או עד שמוכן.
15 זוללייייייייים. זה טעים ברמות כשזה עוד חם.
אם לא נגמר… לאחר הקירור לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
או להקפיא בשקית זיפר :)