תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
הגעתם!
אתם כאן!
במתכון המושלם לטירמיסו הטבעוני הכי טעים שתאכלו!!!
בלי מוצרי חלב, לגמרי פרווה ובלי ביצים
(אבל באמת בלי ביצים, לא כמו כל אלה שכותבים בלי ביצים ואז משתמשים בבישקוטים קנויים עם ביצים)
כן. יש כאן חומרי גלם שאין לכל אחד במטבח...
אבל אם אתם מחשיבים את עצמכם פודיז מביני עניין, אנשים עם טעם טוב ואהבה לדברים משובחים
שרוצים גם להוכיח לכולם שטבעוני = טעים, תצטיידו רגע במה שצריך, ויש לכם אספקת טירמיסו מושלם להמון זמן.
אין קיצורי דרך וכל החלפה או המרה ישנו את התוצאה. איפה שזה אפשרי- אתן אפשרות
אבל בחייכם, תישארו נאמנים למתכון שעבדתי עליו מלא וההנאה מובטחת!
כמו ת-מ-י-ד אני מפצירה בכם, קראו את כלללל המתכון מראש כולל ההערות ואז תתחילו לעבוד אחרי שהכל שקול.
תכינו, תהנו וחסר לכם שלא תתייגו!!!
אז מה תצטרכו לוודא שיש לכם לפני שמתחילים? :
לליידי פינגרז Ladyfingers- (עוגיית ספוג *רכה* לטבילה בקפה)
זה מתכון כפול ותעשו אותו ככה, כי אתם תרצו שיהיו לכם מוכנים לפעם הבאה סמכו עליי.
20 גרם אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב
175 גרם מים
43 גרם שמן צמחי נטרלי נוזלי (לא שמן קוקוס)
80 גרם סוכר לבן (1)
__________________
500 גרם מי חומוס (2 פחיות שימורים יכין)
1.25 גרם קסנטן גאם
137 גרם סוכר לבן (2)
__________________
219 גרם קמח
2.5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם מסקרפונה טבעוני-
230 גרם קרם פטיסייר מוכן *בטמפרטורת החדר* מהמתכון הזה
150 גרם גבינת שמנת "קרמית" של ויולייף *בטמפרטורת החדר*
150 גרם שמנת צמחית פלורה
לסירופ קפה לטבילה-
2 מנות אספרסו קצרות + אחת ארוכה
לפי הטעם- ליקר קפה/ רום/ אמרטו/ 25-30 גרם יין מרסלה *טבעוני* אם אתם מוצאים. שימו לב רובם לא טבעוניים.
קקאו איכותי לקישוט
אופן הכנה:
שימו לב!
* לעוגת טירמיסו אחת בגודל התבנית שצוין מעלה, מכינים חצי מתכון קרם פטיסייר לפי המתכון הזה ומעבירים לקירור.
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש!
* אם ההרכבה באותו היום, זה הזמן להוציא לטמפרטורת החדר את קרם הפטיסייר המצונן ואת הגבינה של ויולייף.
ladyfingers
1. מצמצמים 500גרם מי חומוס ל 250 גרם על ידי חימום בקלחת / סיר. איך יודעים? שוקלים :) .
לאחר קבלת 250 גרם של נוזל חומוס מצומצם מעבירים לכלי נקי ומצננים לחלוטין.
אחרי שמי החומוס הצטננו אפשר להתחיל בכנה-
2. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
3. מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף הביצה של סולב עם מים בעזרת מטרפה, מוסיפים את השמן וטורפים היטב ומוודאים שיש אמולסיה. מניחים בצד ל 15 דקות.
4. לקערה שוקלים את הקמח, מלח ואבקת האפייה.
5. בקערת המיקסר מקציפים את מי החומוס המצוננים עם הקסנטן ולאחר שמתחילים לראות בועות מוסיפים סוכר (2) בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת מרנג לבן ויציב.
6. מעבירים את המרנג בזהירות לקערה נקייה ומנסים להשאיר את קערת המיקסר ובלון ההקצפה כמה שיותר נקיים ממרנג כדי לחסוך בכלים ועל חורבות המרנג נקציף את תמיסת תחליף (1)הביצה והסוכר עד לקבלת תמיסה אוורירית ומעט בהירה שמשאירה שובל ולא נעלמת מיד.
7. מוסיפים 1/3 מכמות המרנג אל קציפת תחליף הביצה ומערבבים היטב. ממשיכים ומקפלים את שאר המרנג בפעמיים נוספות בעדינות.
8. מנפים את תערובת הקמח ב 3 פעמים מקפלים בעדינות ושמים לב שאין גושי קמח.
9. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר חלק רחב ומזלפים אצבעות (רצוי באורך של חצי מאורך התבנית כדי לוודא שיכנסו שתי שורות בדיוק) על נייר אפייה המונח על תבנית התנור.
* אפשר גם פשוט לשטח על נייר אפייה ולאפות כעוגה שטוחה ואז לאחר צינון, לחתוך בהתאם לתבנית.
בהרכבה במקום לטבול עוגיות פשוט להשקות את הספוג מלמעלה בקפה.
10. מפדרים באבקת סוכר ומכניסים לתנור ל 13-15 דקות עד להזהבה ומצננים לחלוטין.
שימו לב- זה ממש יתרחב ויגדל באפייה ואז יחזור בערך לגודל הזילוף- תקין.
אם לא מרכיבים באותו יום את הטירמיסו- מומלץ להקפיא בקופסה אטומה וכך גם לשמור את העוגיות הנותרות לאחר ההרכבה.
מכינים את האספרסו ומוסיפים לו את תוספת האלכוהול הנבחר, לא חייבים. אם רוצים אפשר להמתיק בכף סוכר. מעבירים לקערה מספיק רחבה שתהיה נוחה לטבילה אבל לא רחבה מדי כדי שיהיה עומק לקפה ונותנים לזה להתקרר לטמפרטורת החדר.
בינתיים, פותחים את קרם הפטיסייר בעזרת מטרפה/ בלנדר מוט/ מעבד מזון עד שחלק.
בעזרת מרית פותחים ומוודאים שגם הגבינה רכה וחלקה ומאחדים בינהם.
מקציפים פלורה בלי כלום עד לקבלת קצפת יציבה.
מערביבים שליש מהקצפת היטב עם תערובת הפטיסייר והגבינה ואז מקפלים את השאר.
אפשר להעביר לשקית זילוף להרכבה או להשאיר בקערה.
טובלים *היטב* ממש כמה שניות טובות מכל צד את עוגיות הספוג בתערובת הקפה המצונן ומסדרים בתחתית התבנית.
אם מרגישים שיש צורך אפשר להרטיב אותן עוד כשהן בתבנית.
מעל שכבת הספוג עם הקפה מורחים שכבה נדיבה של קרם (חצי מהכמות ליתר דיוק) ומעליו שוב מסדרים שכבת עוגיות טבולות היטב בקפה.
מעליהן שכבה סופית של קרם, אפשר לזלף גבעות או פשוט לשטח ומעבירים לקירור מכוסה בניילון ללילה/ 6 שעות.
בסמוך להגשה, מפדרים בנדיבות קקאו איכותי.
מגישים, מתעלפים ומתעוררים לקבל ים מחמאות וזוכרים להבא להכפיל או לשלש כמויות.
הערות
* כפי שהודגש ה Ladyfingers זה ספוג רך. זה לא יהיה ולא אמור להיות כמו הבישקוטים היבשים הקנויים.
* האם אפשר להכין ללא גלוטן? יש מצב טוב. אני כרגע לא הספקתי לנסות את זה אבל לגמרי אמור לעבוד עם המרה לקמח לל"ג שהוא 1:1 כמו מולינו ירוק
* גבינה קרמית של ויולייף אפשר להחליף בגבינת שמנת טבעונית של פילדלפיה ולא הייתי מחליפה באף גבינה אחרת- כל האחרות לא מתאימות במרקם ובעיקר לא בטעם.
* זה ממש קריטי שתשיגו שמנת צמחית של פלורה ושלא תשתמשו במשהו מהסופר. מבחינתי- בל יעבור אבל אתם אנשים חופשיים :)
* מרסלה - זה יין שברובו הוא לא טבעוני בגלל שימוש בביצים. אפשר גם ליקר קפה/ רום/ אמרטו או בלי, אם אתם לא אוהבים.
* זו החרגה של ההחרגות ואני לא ממליצה אבל בכל זאת שמה כאן אופציה להחליף את קרם הפטיסייר בכמות שווה של פודינג וניל ( פיזית להכין מאינסטנט פודינג וחלב) ואני לא חותמת על התוצאה הזאת אבל זה אמור להיות אפשרי.
* לא רוצים להכין ladyfingers ולעשות איזשהו טייק על טירמיסו? תכינו עוגת וניל שאתם אוהבים ותעבדו איתה במקום, עם אותו מתכון לקפה ולקרם ותצא עוגת טירמיסו מוצלחת
* אם רוצים יותר קרם כדי שיהיה גם לזלף מלמעלה וליצור טקסטורה לפני הקקאו, תכפילו את המתכון של הקרם פי 1.25.
* ניתן להוסיף מתיקות למתכון בשני מקומות אם חסר לכם- להמתיק את הקפה או להוסיף לשמנת הצמחית שמקפלים לקרם 10-25 גרם אבקת סוכר/ אלולוז בהקצפה.
טירמיסו טבעוני
הגעתם!
אתם כאן!
במתכון המושלם לטירמיסו הטבעוני הכי טעים שתאכלו!!!
בלי מוצרי חלב, לגמרי פרווה ובלי ביצים
(אבל באמת בלי ביצים, לא כמו כל אלה שכותבים בלי ביצים ואז משתמשים בבישקוטים קנויים עם ביצים)
כן. יש כאן חומרי גלם שאין לכל אחד במטבח...
אבל אם אתם מחשיבים את עצמכם פודיז מביני עניין, אנשים עם טעם טוב ואהבה לדברים משובחים
שרוצים גם להוכיח לכולם שטבעוני = טעים, תצטיידו רגע במה שצריך, ויש לכם אספקת טירמיסו מושלם להמון זמן.
אין קיצורי דרך וכל החלפה או המרה ישנו את התוצאה. איפה שזה אפשרי- אתן אפשרות
אבל בחייכם, תישארו נאמנים למתכון שעבדתי עליו מלא וההנאה מובטחת!
כמו ת-מ-י-ד אני מפצירה בכם, קראו את כלללל המתכון מראש כולל ההערות ואז תתחילו לעבוד אחרי שהכל שקול.
תכינו, תהנו וחסר לכם שלא תתייגו!!!
אז מה תצטרכו לוודא שיש לכם לפני שמתחילים? :
לליידי פינגרז Ladyfingers- (עוגיית ספוג *רכה* לטבילה בקפה)
זה מתכון כפול ותעשו אותו ככה, כי אתם תרצו שיהיו לכם מוכנים לפעם הבאה סמכו עליי.
20 גרם אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב
175 גרם מים
43 גרם שמן צמחי נטרלי נוזלי (לא שמן קוקוס)
80 גרם סוכר לבן (1)
__________________
500 גרם מי חומוס (2 פחיות שימורים יכין)
1.25 גרם קסנטן גאם
137 גרם סוכר לבן (2)
__________________
219 גרם קמח
2.5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם מסקרפונה טבעוני-
230 גרם קרם פטיסייר מוכן *בטמפרטורת החדר* מהמתכון הזה
150 גרם גבינת שמנת "קרמית" של ויולייף *בטמפרטורת החדר*
150 גרם שמנת צמחית פלורה
לסירופ קפה לטבילה-
2 מנות אספרסו קצרות + אחת ארוכה
לפי הטעם- ליקר קפה/ רום/ אמרטו/ 25-30 גרם יין מרסלה *טבעוני* אם אתם מוצאים. שימו לב רובם לא טבעוניים.
קקאו איכותי לקישוט
אופן הכנה:
שימו לב!
* לעוגת טירמיסו אחת בגודל התבנית שצוין מעלה, מכינים חצי מתכון קרם פטיסייר לפי המתכון הזה ומעבירים לקירור.
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש!
* אם ההרכבה באותו היום, זה הזמן להוציא לטמפרטורת החדר את קרם הפטיסייר המצונן ואת הגבינה של ויולייף.
ladyfingers
1. מצמצמים 500גרם מי חומוס ל 250 גרם על ידי חימום בקלחת / סיר. איך יודעים? שוקלים :) .
לאחר קבלת 250 גרם של נוזל חומוס מצומצם מעבירים לכלי נקי ומצננים לחלוטין.
אחרי שמי החומוס הצטננו אפשר להתחיל בכנה-
2. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
3. מכינים את תמיסת תחליף הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף הביצה של סולב עם מים בעזרת מטרפה, מוסיפים את השמן וטורפים היטב ומוודאים שיש אמולסיה. מניחים בצד ל 15 דקות.
4. לקערה שוקלים את הקמח, מלח ואבקת האפייה.
5. בקערת המיקסר מקציפים את מי החומוס המצוננים עם הקסנטן ולאחר שמתחילים לראות בועות מוסיפים סוכר (2) בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת מרנג לבן ויציב.
6. מעבירים את המרנג בזהירות לקערה נקייה ומנסים להשאיר את קערת המיקסר ובלון ההקצפה כמה שיותר נקיים ממרנג כדי לחסוך בכלים ועל חורבות המרנג נקציף את תמיסת תחליף (1)הביצה והסוכר עד לקבלת תמיסה אוורירית ומעט בהירה שמשאירה שובל ולא נעלמת מיד.
7. מוסיפים 1/3 מכמות המרנג אל קציפת תחליף הביצה ומערבבים היטב. ממשיכים ומקפלים את שאר המרנג בפעמיים נוספות בעדינות.
8. מנפים את תערובת הקמח ב 3 פעמים מקפלים בעדינות ושמים לב שאין גושי קמח.
9. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר חלק רחב ומזלפים אצבעות (רצוי באורך של חצי מאורך התבנית כדי לוודא שיכנסו שתי שורות בדיוק) על נייר אפייה המונח על תבנית התנור.
* אפשר גם פשוט לשטח על נייר אפייה ולאפות כעוגה שטוחה ואז לאחר צינון, לחתוך בהתאם לתבנית.
בהרכבה במקום לטבול עוגיות פשוט להשקות את הספוג מלמעלה בקפה.
10. מפדרים באבקת סוכר ומכניסים לתנור ל 13-15 דקות עד להזהבה ומצננים לחלוטין.
שימו לב- זה ממש יתרחב ויגדל באפייה ואז יחזור בערך לגודל הזילוף- תקין.
אם לא מרכיבים באותו יום את הטירמיסו- מומלץ להקפיא בקופסה אטומה וכך גם לשמור את העוגיות הנותרות לאחר ההרכבה.
מכינים את האספרסו ומוסיפים לו את תוספת האלכוהול הנבחר, לא חייבים. אם רוצים אפשר להמתיק בכף סוכר. מעבירים לקערה מספיק רחבה שתהיה נוחה לטבילה אבל לא רחבה מדי כדי שיהיה עומק לקפה ונותנים לזה להתקרר לטמפרטורת החדר.
בינתיים, פותחים את קרם הפטיסייר בעזרת מטרפה/ בלנדר מוט/ מעבד מזון עד שחלק.
בעזרת מרית פותחים ומוודאים שגם הגבינה רכה וחלקה ומאחדים בינהם.
מקציפים פלורה בלי כלום עד לקבלת קצפת יציבה.
מערביבים שליש מהקצפת היטב עם תערובת הפטיסייר והגבינה ואז מקפלים את השאר.
אפשר להעביר לשקית זילוף להרכבה או להשאיר בקערה.
טובלים *היטב* ממש כמה שניות טובות מכל צד את עוגיות הספוג בתערובת הקפה המצונן ומסדרים בתחתית התבנית.
אם מרגישים שיש צורך אפשר להרטיב אותן עוד כשהן בתבנית.
מעל שכבת הספוג עם הקפה מורחים שכבה נדיבה של קרם (חצי מהכמות ליתר דיוק) ומעליו שוב מסדרים שכבת עוגיות טבולות היטב בקפה.
מעליהן שכבה סופית של קרם, אפשר לזלף גבעות או פשוט לשטח ומעבירים לקירור מכוסה בניילון ללילה/ 6 שעות.
בסמוך להגשה, מפדרים בנדיבות קקאו איכותי.
מגישים, מתעלפים ומתעוררים לקבל ים מחמאות וזוכרים להבא להכפיל או לשלש כמויות.
הערות
* כפי שהודגש ה Ladyfingers זה ספוג רך. זה לא יהיה ולא אמור להיות כמו הבישקוטים היבשים הקנויים.
* האם אפשר להכין ללא גלוטן? יש מצב טוב. אני כרגע לא הספקתי לנסות את זה אבל לגמרי אמור לעבוד עם המרה לקמח לל"ג שהוא 1:1 כמו מולינו ירוק
* גבינה קרמית של ויולייף אפשר להחליף בגבינת שמנת טבעונית של פילדלפיה ולא הייתי מחליפה באף גבינה אחרת- כל האחרות לא מתאימות במרקם ובעיקר לא בטעם.
* זה ממש קריטי שתשיגו שמנת צמחית של פלורה ושלא תשתמשו במשהו מהסופר. מבחינתי- בל יעבור אבל אתם אנשים חופשיים :)
* מרסלה - זה יין שברובו הוא לא טבעוני בגלל שימוש בביצים. אפשר גם ליקר קפה/ רום/ אמרטו או בלי, אם אתם לא אוהבים.
* זו החרגה של ההחרגות ואני לא ממליצה אבל בכל זאת שמה כאן אופציה להחליף את קרם הפטיסייר בכמות שווה של פודינג וניל ( פיזית להכין מאינסטנט פודינג וחלב) ואני לא חותמת על התוצאה הזאת אבל זה אמור להיות אפשרי.
* לא רוצים להכין ladyfingers ולעשות איזשהו טייק על טירמיסו? תכינו עוגת וניל שאתם אוהבים ותעבדו איתה במקום, עם אותו מתכון לקפה ולקרם ותצא עוגת טירמיסו מוצלחת
* אם רוצים יותר קרם כדי שיהיה גם לזלף מלמעלה וליצור טקסטורה לפני הקקאו, תכפילו את המתכון של הקרם פי 1.25.
* ניתן להוסיף מתיקות למתכון בשני מקומות אם חסר לכם- להמתיק את הקפה או להוסיף לשמנת הצמחית שמקפלים לקרם 10-25 גרם אבקת סוכר/ אלולוז בהקצפה.