טארט דבש מלוח טבעוני

טארט דבש מלוח בלי טיפה של דבש!
אז כן. יש סוכר שמתנהג ממש כמו דבש באפייה אבל אין לכם מושג שהוא קיים והוא…. 
סוכר אינוורטי!
ובגלל שסוכר אינוורטי גם יותר מתוק מדבש וחסרות לו הארומות של דבש, שיחקתי עם המינון של הסוכרים במתכון והוספתי גם גלוקוז.
אם אתם ממש רוצים אתם יכולים להוסיף גם תמצית טעם של דבש.
אני ממליצה לאפות אותו בתבנית בקוטר 26 וכן זה יוצא ממש נמוך בסוף, אבל לדעתי בפרופורציה מעולה! הטארט הזה מתוק בטירוף 🍯 עם קיק מושלם של מלח 🧂 והוא קינוח מעולה לערב חג של שנה חדשה 🍏ומתוקה שבה כולם ישובו הביתה 🎗️אמן!


*סוכר אינוורטי, גלוקוז ומלח מלאדון תוכלו להשיג בחנויות אפייה. ממליצה על קוקסטוק שבאמת יש להם הכל תמיד.


לקלתית-
185 גרם קמח חיטה לבן
28 גרם קמח שקדים (אני שילבתי 1/3 כמות פקאן)
60 גרם אבקת סוכר
8 גרם קורנפלור
1.5 גרם מלח
95 גרם נטורינה קרה חתוכה לקוביות קטנות
6 גרם מחית וניל איכותית
3 גרם אבקת תחליף ביצה של סולב
27 גרם מים

למלית ״דבש״-
105 גרם נטורינה מומסת
85 גרם סוכר לבן
40 גרם סוכר חום
25 גרם קורנפלור
3 גרם מלח
5 גרם מחית וניל
150 גרם סוכר אינוורטי
50 גרם גלוקוז
18 גרם אבקת תחליף ביצה סולב
160 גרם מים
120 גרם שמנת צמחית פלורה (חשוב מאוד כי היא לא ממותקת)
כף מדידה מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנת הקלתית:
1. בקערה קטנה מערבבים את תמיסת תחליף הביצה והמים ומניחים ל 10 דקות.
2. במעבד מזון / מיקסר עם וו גיטרה/ בקערה גדולה מעבדים את החומרים היבשים- קמח, קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח ביחד עם בנטורינה הקרה עד לקבלת תערובת פירורית אחידה ללא גושים.
3. מוסיפים את תמיסת תחליף הביצה המוכנה ווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק.
4. מרדדים בין שתי ניירות אפייה ומכניסים לתבנית פאי/ טארט ומעבירים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
5. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.

הכנת המלית-
1. מכינים את תמיסת תחליף הביצה ע״י ערבוב של אבקת סולב ומים ומניחים ל 10 דקות.
2. בינתיים בקערה טורפים היטב את הנטורינה המומסת, סוכר חום, סוכר אינוורטי, גלוקוז וניל מלח וקורנפלור.
3. לאחר המנוחה, מוסיפים את תמיסת תחליף הביצה, השמנת ומיץ הלימון וטורפים שוב היטב.
4. מעבירים את המלית לתוך הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ 45-50 דקות.
בשלב זה הבלילה עוד מבעבעת וגבוהה, משאירים את הטארט בתנור כבוי ודלת פתוחה למשך כשעה.
5. מוציאים את הטארט מהתנור ובוזקים מעליו שבבי מלח מלאדון *בנדיבות*
6. מגישים בטמפרטורת החדר.