גלידה טבעונית בנינג'ה קרימי

על הנינג'ה קרימי חלמתי במשך לילות רבים
כמי שיכולה לחיות על גלידה בלבד, זה כמובן אחד הדברים שהכי היו חסרים לי והזמינות של גלידה טבעונית משובחת לא מאוד גבוהה
כמו שאתם אולי כבר מבינים, אני לא נשארת אדישה לחוסרים שלי ופועלת למלא אותם (ככה הגענו לאתר הזה, לא? :)) 
אז הנה מתכון בסיס לגלידה טבעונית מושלמת עם תחליף הביצה שלנו שתורם כאן משמעותית למרקם.
המתכון הזה יכול בכיף לקבל על עצמו כל טעם ותוספת שתרצו וגם להיות דל בסוכר אם תשתמשו באלולוז- ממליצה בחום.
יש דגשים חשובים והסברים בהערות וכמו תמיד ממליצה לקרוא את המתכון במלואו לפני שמתחילים! 
תכינו, תהנו ותתייגו !

רכיבים:
5 גרם תחליף ביצה Solve
50 גרם מים
80 גרם אלולוז או סוכר לבן
16 גרם גולדן סירופ או עוד אלולוז/סוכר
395 גרם חלב סויה אלטרנטיב ללא סוכר
200 גרם שמנת צמחית פלורה
8 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל או אבקת קרם פטיסייר
8 גרם מחית וניל איכותית
קורט מלח

לגלידה שוקולד-120-150 גרם מטבעות שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה
1. בעזרת מטרפה מערבבים את תחליף הביצה של Solve עם המים היטב בקערית לקבלת תמיסה חלקה לחלוטין.
2. בסיר/ קלחת מחמים את כל שאר המרכיבים (חלב, שמנת, סוכר, סירופ אם יש, אבקת אינסטנט פודינג/ קרם פטיסייר, וניל, מלח).
לחמם על אש בינונית, ולערבב.
כשהמסה מעט התחממה, מוסיפים את תערובת ה־Solve ומביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב קבוע.
לאחר רתיחה, ממשיכים לערבב עוד כדקה ומסירים מהאש ומוזגים דרך מסננת לכלי הנינג׳ה.
3. מצננים את התערובת עם מכסה פתוח באמבט קרח או במקרר. לאחר הקריר לסגור ולהכניס למקפיא ל־24 שעות לפחות.
5. שימוש ב־Ninja Creami:
להוציא מהמקפיא, להכניס למכשיר, לבחור תוכנית “Ice Cream”
אם המרקם יוצא גרגירי, מוסיפים מעט חלב סויה ומפעילים שנית בתוכנית “Re-spin” פעם אחת.
ניתן להוסיף תוספות ולסובב עם “Mix-in”.

דגשים והערות:
* גולדן סירופ יש בסופרים מסוימים ובחנויות מתמחות- ממש לא חובה. אפשר גם פשוט עוד סוכר או להחליף בסירופ אחר כמו גלוקוז/ סירופ תירס.
* חשוב להשתמש בחלב צמחי שאין בו שמן קוקוס כרכיב ובחלב שטעים לכם. שינויים בחלב או בשמנת הצמחית שהומלצו יביאו לתוצאה אחרת.
* אפשר להוסיף איזה טעמים שאתם רוצים זה בסיס נהדר לשחק איתו!