אוזני המן טבעוניות

בלנדר מוט
משהו לקרוץ איתו

כמה רעש סביב עוגייה פשוטה מאוד מבצק פשוט מאוד אה??
אז לא בדיוק... נכון, אפשר להכין אותן מכל בצק פריך שקיים
אבל להכין אותן עם תחליף הביצה שלנו, עושה את כל ההבדל!
בצק רק נעים ומושלם לעבודה ששומר על צורתו באפייה, נשאר גם יציב לאחריה והוא פשוט כל כך טעים ועם מרקם מעולה.
השתכנעתם?
קדימה!
כמובן כמו תמיד ממליצים לקרוא את הסוף את המתכון וההערות ולהכין לכם את כל חומרי הגלם לפני שמתחילים.
תכינו, תהנו ותתייגו :)

לבצק:
6 גרם תחליף ביצה שלמה של סולב
56 גרם מים
200 גרם נטורינה בטעם חמאה קרה וחתוכה לקובית קטנות
420 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
2.5 גרם (חצי כפית מדידה) אבקת אפייה
קורט מלח
7 גרם קורנפלור
7 גרם שמן צמחי
15 גרם חלב סויה לא ממותק
4 גרם מחית וניל איכותית

לקישוט (אופציונלי)
אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות

מילויים קנויים:
ממרח תמרים | ממרח שוקולד טבעוני (בלגה) | ממרח חלווה| ריבה | ממרח לוטוס

מליות מיוחדות בהכנה עצמית
מלית קקאו תמרים:
500 גרם מחית תמרים מגולענים
50 גרם נטורינה רכה מאוד אך לא נוזלית
5 גרם קינמון
30 גרם קקאו איכותי
45 גרם סוכר
מעבדים הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עד לקבלת מלית חלקה ואחידה.

פרג:
200 גרם פרג טרי טחון
150 גרם חלב סויה
100 גרם סוכר
50 תחליף דבש/ סוכר אינוורטי
גרידת לימון
30 גרם פתיבר מרוסק/ שקד טחון
50 גרם נטורינה
בקלחת- חלב סויה, נטורינה, סוכר ותחליף דבש לסף רתיחה.
מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הלימון עד להסמכה ומרקם אחיד. מוסיפים את גרידת הלימון.


תפוחים וקינמון
4 תפוחים ירוקים
50 גרם סוכר
4 גרם קינמון
4 גרם מחית וניל איכותית
מיץ לימון
כף קורנפלור
מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
מבשלים את התפוחים במחבת עמוקה וכשהם מתחילים להגיר נוזלים, מוסיפים את שאר הרכיבים וכף קורנפלור ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים *מעט* (כ- 10 דקות). מצננים ומסננים לפני השימוש.

אופן הכנה:
מממים תנור ל 170 מעלות טורבו
מכינים את תמיסת תחליף הביצה - אבקה + מים בבלנדר מוט ומניחים למנוחה של 15 דקות
מנפים לקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר, המלח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הנטורינה הקרה ומעבדים עם וו גיטרה עד למרקם פירורי ללא גושים (כ- 3-4 דקות)
בינתיים מערבבים בקערה קטנה קורנפלור ושמן ומוסיפים לתערובת הביצה ביחד עם חלב הסויה והוניל ומערבבים.
כשהתערובת היבשה מוכנה, מוסיפים את התערובת הרטובה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
מחלקים את הבצק ל 2, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה (לא דק מדי!) ומעבירים למקרר למנוחה של 30 דקות או 10 דקות במקפיא. חשוב שזה יהיה על משטח ישר ככל הניתן.
בזמן הזה מעבירים את המילוי שלנו לשקית זילוף למילוי נוח.

לאחר הצינון מפרידים את נייר האפייה מצד אחד של הבצק, מחזירים את הנייר באופן רופף לאותו הצד ואז הופכים ומפרידים מהצד השני. ככה הבצק מחולץ ונוח לעבודה.
קורצים בגודל שרוצים, ממלאים במה שאוהבים, מקפלים ומעבירים לאפייה למשך כ 12-15 דקות (עד שהקצוות מתחילות להשחים ואזני ההמן זהובות מעט)

היערות דגשים וטיפים:
* מומלץ לעבוד כסרט נע- לקרוץ את כל כמות הבצק, למלא את כל כמות הבצק ואז לקפל הכל.
* אם המילוי שבחרתם דורש הכנה- מומלץ להכין אותו לפני הכנת הבצק!
* אפשר לחלק את הבצק, לצבוע אותו / להוסיף לו תבלינים/ וספות וככה לקבל אזני המן צבעוניות ובטעמים מיוחדים ואפשר גם לייצר דוגמאות על הבצק!