תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
אם נמאס לכם למעוך בננות או להעמיס אבקת אפייה ולקבל טעם לוואי בשביל להגיע לפנקייק טבעוני אוורירי מושלם, המתכון הזה בשבילכם!
אנחנו ממליצים להתחיל להכין אותו כ 40 דקות לפני שרוצים להגיש- אתם תבינו בהמשך
אבל גם אם אתם רעבים וממהרים, אפשר לדלג על ההמתנה ועדיין יצאו לכם פנקייקים טבעוניים מדהימים!
בנוסף להיותם טבעוניים- ללא חלב וביצים, הם גם יכולים להיות ללא גלוטן וללא סוכר בקלות!
כל הפרטים כאן למטה במתכון הקליל
והפעם אני גם חורגת ממנהגי ומעלה כאן מתכון שכתוב גם עם כוסות/ כפיות מדידה אוניברסליות כדי שלא יהיו לכם תירוצים :)
תכינו, תהנו ותייגו !
רכיבים:
9 גרם (1 כף) תחליף ביצה של סולב
120 גרם ( חצי כוס) חלב סויה לא ממותק
10 גרם (2 כפיות) חומץ/ מיץ לימון
180 גרם (3/4 כוס) נוט מילק או כל חלב צמחי שתרצו
5 גרם ( 1 כפית) מחית וניל איכותית
30 גרם (2 כפות) חמאה טבעונית מומסת
150 גרם (1 כוס) קמח או תערובת קמחים ללא גלוטן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
2.5 גרם (1/2 כפית) אבקת סודה לשתייה
30 גרם (2 כפות) סוכר או 20 גרם אלולוז
קורט מלח
שמן או חמאה טבעונית לטיגון
תוספות שאוהבים בתוך הפנקייק (שוקולד, פירות...)
סירופ מייפל
אופן הכנה:
1. מערבבים חלב סויה וחומץ ומניחים בצד ל-5 דקות להתגבן
2. לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
3. מוסיפים לחלב עם החומץ את הנוט מילק (או החלב שבחרתם), חמאה מומסת, וניל ואבקת תחליף הביצה ומערבבים בעזרת בלנדר מוט.
4. מאחדים את התמיסה עם תערובת היבשים וטורפים למסה ללא גושים.
עכשיו החלק הקשה!!! מניחים בצד ל כ 15 דקות מנוחה לפני שמטגנים.
5. מטגנים עם מעט שמן או חמאה גם אם המחבת שלכם היא נון סטיקה, כי זה פשוט טעים יותר!
תהנו!
פנקייק אוורירי מושלם בלי ביצים
אם נמאס לכם למעוך בננות או להעמיס אבקת אפייה ולקבל טעם לוואי בשביל להגיע לפנקייק טבעוני אוורירי מושלם, המתכון הזה בשבילכם!
אנחנו ממליצים להתחיל להכין אותו כ 40 דקות לפני שרוצים להגיש- אתם תבינו בהמשך
אבל גם אם אתם רעבים וממהרים, אפשר לדלג על ההמתנה ועדיין יצאו לכם פנקייקים טבעוניים מדהימים!
בנוסף להיותם טבעוניים- ללא חלב וביצים, הם גם יכולים להיות ללא גלוטן וללא סוכר בקלות!
כל הפרטים כאן למטה במתכון הקליל
והפעם אני גם חורגת ממנהגי ומעלה כאן מתכון שכתוב גם עם כוסות/ כפיות מדידה אוניברסליות כדי שלא יהיו לכם תירוצים :)
תכינו, תהנו ותייגו !
רכיבים:
9 גרם (1 כף) תחליף ביצה של סולב
120 גרם ( חצי כוס) חלב סויה לא ממותק
10 גרם (2 כפיות) חומץ/ מיץ לימון
180 גרם (3/4 כוס) נוט מילק או כל חלב צמחי שתרצו
5 גרם ( 1 כפית) מחית וניל איכותית
30 גרם (2 כפות) חמאה טבעונית מומסת
150 גרם (1 כוס) קמח או תערובת קמחים ללא גלוטן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
2.5 גרם (1/2 כפית) אבקת סודה לשתייה
30 גרם (2 כפות) סוכר או 20 גרם אלולוז
קורט מלח
שמן או חמאה טבעונית לטיגון
תוספות שאוהבים בתוך הפנקייק (שוקולד, פירות...)
סירופ מייפל
אופן הכנה:
1. מערבבים חלב סויה וחומץ ומניחים בצד ל-5 דקות להתגבן
2. לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
3. מוסיפים לחלב עם החומץ את הנוט מילק (או החלב שבחרתם), חמאה מומסת, וניל ואבקת תחליף הביצה ומערבבים בעזרת בלנדר מוט.
4. מאחדים את התמיסה עם תערובת היבשים וטורפים למסה ללא גושים.
עכשיו החלק הקשה!!! מניחים בצד ל כ 15 דקות מנוחה לפני שמטגנים.
5. מטגנים עם מעט שמן או חמאה גם אם המחבת שלכם היא נון סטיקה, כי זה פשוט טעים יותר!
תהנו!