קרם פטיסייר

כמה כותרות היו למתכון הזה...
קרם פטיסייר טבעוני, קרם פטיסייר פרווה, קרם פטיסייר ללא ביצים, קרם פטיסייר מושלם ללא מוצרים מהחי,
קרם פטיסייר מדהים בלי טעם לוואי של ביצים. קרם פטיסייר אמיתי! וטבעוני... בקיצור, הבנתם. אבל בתכלס- זה פשוט.
מדובר בקרם פטיסייר. נקודה. הכי נאמן למקור שתטעמו, באותו אופן הכנה, פשוט בלי הביצה!

רכיבים:
6 גרם פתרון ביצה
57 גרם מים
60 גרם סוכר
26 גרם קורנפלור
12 גרם אבקת קרם פטיסייר
235 גרם חלב צמחי
100 גרם פלורה
1-2 מקלות וניל /
או 5 גרם מחית וניל איכותית
30 גרם נטורינה
קמצוץ כורכום לצבע- לא חובה!

אופן הכנה:
מכינים את תמיסת תחליף הביצה. מאחדים מים ואבקת תחליף ביצה שלמה של סולב במד ליטר/ ספל רחב בעזרת בלנדר מוט ומניחים למנוחה של 10 דקות.
בקערה מערבבים את הסוכר, קורנפלור ואבקת קרם הפטיסייר/ פודינג וניל.
לאחר 10 דקות מוסיפים לקערה את תמיסת הביצה וטורפים יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
בקלחת/ סיר, מביאים את החלב, פלורה והוניל לסף רתיחה
(אם משתמשים במקלות וניל- חורצים אותם לאורך ומרוקנים את גרגירי הוניל בעזרת גב הסכין ומכניסים לקלחת גם את המקל)
מוציאים את מקלות הוניל השלמים בזהירות, מוזגים כשליש מכמות הנוזלים לקערת תמיסת הביצה וטורפים היטב. מעבירים את המסה שבקערה בבת אחת חזרה אל הקלחת וטורפים באופן נמרץ עד להסמכת הקרם. ממשיכים לטרוף ולערבב במשך כ 20-30 שניות מרגע הרתיחה. יש לשים לב ולהמנע משריפה של הקרם בתחתית הקלחת!
מסירים מהאש, מוסיפים את הנטורינה ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה- רצוי להעביר את הקרם למד ליטר ולהיעזר בבלנדר מוט על מנת להבטיח מרקם חלק ואחיד. אפשר לסיים את התהליך בתוך הסיר עם מטרפה.
בשלב זה ניתן להוסיף שוקולדים/ מחיות אגוזים לצורך קבלת קרם פטיסייר בטעמים שונים (למשל מחית פיסטוק, פרלינה לוז).
מעבירים את הקרם לצלחת עם שוליים/ פיירקס/ קערה נמוכה, מכסים בזהירות בניילון נצמד במגע ישיר על גבי הקרם ומעבירים למקרר להתייצבות של לפחות שעה ועד שלושה ימים.

לאחר הקירור ולפני שרוצים להשתמש בקרם, פותחים אותו בעזרת במעבד במזון/ בעזרת בלנדר מוט ומעבירם לשקית זילוף לשימוש.

  • דגשים והיערות:
    * את קרם הפטיסייר הזה, בניגוד לקרם פטיסייר מביצים, ניתן גם להקפיא!
    לאחר הקפאה יש להפשיר הפשרה איטית של לילה במקרר ולפתוח כרגיל לפני השימוש.
  • ניתן להחליף את אבקת קרם הפטיסייר באינסטנט פודינג וניל בכמות שווה
  • לא מומלץ להשתמש בשום שמנת צמחית מלבד פלורה
  • המתכון יעבוד עם כל חלב צמחי אבל זה בהחלט ישפיע על הטעם. אני ממליצה לעבוד עם JUST LIKE או NOT MILK.