תוכן עניינים
רוצים להשאר מעודכנים בכל החידושים? הרשמו לניוזלטר
יש קינוחים שפשוט חייבים לאכול אותם כדי להבין את העונג בכל ביס, וברד פודינג הוא בדיוק כזה!
הקינוח הזה, שמקורו באנגליה, נולד מתוך רצון לנצל שאריות לחם ולהפוך אותן למעדן מתקתק ומחמם.
התוצאה? מנה עשירה, רכה ומפנקת, שמצליחה לשלב טעמים ומרקמים בצורה מופלאה.
קל להכנה, ורסטילי בטירוף וכל אחד יכול להכין איך שהוא אוהב.
בגרסה הטבעונית הזו, הפכנו את הקלאסיקה נגישה לכולם, בלי מוצרי חלב ובלי ביצים, בזכות תחליף הביצה השלמה שלנו!
ברד פודינג טבעוני הוא לא רק דרך מושלמת להציל שאריות לחם יבש, אלא גם קינוח ביתי מושלם לאירוח, לערב חורפי מול הטלוויזיה,
או פשוט כשבא לכם משהו חמים ומנחם ואם תשאלו אותי, לגמרי שווה "להרוס" חלה טרייה בשבילו!
מוכנים להכין? בואו נתחיל!
כמו בכל מתכון- ממליצה לקרוא את כולו + ההיערות והדגשים בסוף לפני שניגשים להכנה!
רכיבים:
חלה
חמאה טבעונית
12 גרם אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב
108 גרם מים
150 גרם פלורה
100 גרם חלב צמחי
15 גרם קורנפלור
5 גרם מחית וניל
60 גרם סוכר לבן
סוכר חום- לא חובה
קורט מלח
רעיונות לתוספות:
קינמון/ קקאו/ שוקולד מריר/לבן קצוצים/
פירות יער טריים/ תפוחים/ בננות
אגוזים/ מייפל/ צימוקים/ ממרחים אהובים
אופציונלי להגשה:
אבקת סוכר
פלורה מוקצפת עם המתקה עדינה
גלידת וניל
* רגע לפני שמתחילים... אם החלה או הלחם שיש לכם עדיין טריים ומלאי חיים, רצוי לייבש אותם יום יומיים בחוץ לפני. אם הגעתם להכין ואין לכם יומיים לחכות, אפשר לייבש את הלחם בתנור שחומם מראש ל 130 מעלות למשך כמה דקות. השלב הזה חשוב על מנת שהלחם יוכל לספוג את בלילת הפודינג ואת כל הטעמים ושלא תיווצר סתם שלולית עם חתיכות לחם.
אז אחרי שסגרנו את הפינה הזו...
אופן ההכנה:
1. מכינים את תמיסת הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב ומים במד ליטר או ספל גדול ורחב בעזרת בלנדר מוט ומניחים בצד. חשוב להתחיל בזה!
2. מדליקים תנור על 180 מעלות במצב טורבו.
3. פורסים וחותכים את החלה לקוביות או קורעים ביד לחתיכות קטנות (מה שעושה לכם את זה יותר) ומוודאים שהכמות ממלאת לנו וקצת מעבר את תבנית בה נרצה לאפות. מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס או מקבילה אחרת בגודל של כ 11*8. רצוי להתחיל מכחצי חלה.
4. משמנים את התבנית בחמאה טבעונית.
5. לתמיסת הביצה מוסיפים פלורה, חלב צמחי, קורנפלור, וניל, סוכר ומלח ומעבדים שוב בעזרת בלנדר מוט.
6. יוצקים לקערה את בלילה השמנת, מכניסים לתוכה גם את חתיכות החלה ומערבבים היטב עד שהבלילה נספגת בחלה. אם נישאר לכם הרבה נוזל זה יכול להיות שהחלה לא מספיק יבקשה או שאין לכם מספיק לחם. אם לא תרצו להוסיף עוד לחם פשוט בשלב הבא לא להעביר את כל הנוזלים ביחד עם הלחם לתבנית.
7. יוצקים את תערובת החלה והשמנת לתבנית האפייה המשומנת.
8. מוסיפים כל תוספת שתרצו. אני ממליצה על קינמון בנדיבות, מייפל ופקאן
9. מפזרים מעל מעט סוכר חום - לא חובה
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 50-60 דק' / עד שמוכן. לא כל התנורים זהים ולכן לא כל זמני האפייה שווים. אצל חלקכם הלחם יהיה ספוג יותר ואצל חלק פחות ולכן אפייה זה דבר אינדיבידואלי. בסיום האפייה המרכז של הברד פודינג צריך להיות עדיין רך ולח ופני השטח שחומים מוזהבים ומהממים.
10. מצננים לפחות 20 דקות ומאפשרים לברד פודינג להתייצב ובינתיים אם רוצים אפשר להכין קצפת מעודנת.
11. מפדרים באבקת סוכר ומגישים
דגשים:
* ממליצה להשתמש בחלב שטעים לכם. אני אוהבת לאפות עם JUST LIKE או NOT MILK ואם סויה אז בריסטה ללא סוכר של אלטרנטיב.
* שימו לב שאין לכם גושים של קורנפלור בתמיסה. לכן חשוב להשתמש בבלנדר מוט או אפילו נינג'ה.
* הכי טעים זה לחם שמרים מקמח לבן (חלה) אבל אתם מוזמנים להתפרע. אפשר בהחלט לערבב כמה סוגי לחמים אבל בואו נסכים שלא נשתמש בלחם כוסמת או דומיו.
ברד פודינג טבעוני
יש קינוחים שפשוט חייבים לאכול אותם כדי להבין את העונג בכל ביס, וברד פודינג הוא בדיוק כזה!
הקינוח הזה, שמקורו באנגליה, נולד מתוך רצון לנצל שאריות לחם ולהפוך אותן למעדן מתקתק ומחמם.
התוצאה? מנה עשירה, רכה ומפנקת, שמצליחה לשלב טעמים ומרקמים בצורה מופלאה.
קל להכנה, ורסטילי בטירוף וכל אחד יכול להכין איך שהוא אוהב.
בגרסה הטבעונית הזו, הפכנו את הקלאסיקה נגישה לכולם, בלי מוצרי חלב ובלי ביצים, בזכות תחליף הביצה השלמה שלנו!
ברד פודינג טבעוני הוא לא רק דרך מושלמת להציל שאריות לחם יבש, אלא גם קינוח ביתי מושלם לאירוח, לערב חורפי מול הטלוויזיה,
או פשוט כשבא לכם משהו חמים ומנחם ואם תשאלו אותי, לגמרי שווה "להרוס" חלה טרייה בשבילו!
מוכנים להכין? בואו נתחיל!
כמו בכל מתכון- ממליצה לקרוא את כולו + ההיערות והדגשים בסוף לפני שניגשים להכנה!
רכיבים:
חלה
חמאה טבעונית
12 גרם אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב
108 גרם מים
150 גרם פלורה
100 גרם חלב צמחי
15 גרם קורנפלור
5 גרם מחית וניל
60 גרם סוכר לבן
סוכר חום- לא חובה
קורט מלח
רעיונות לתוספות:
קינמון/ קקאו/ שוקולד מריר/לבן קצוצים/
פירות יער טריים/ תפוחים/ בננות
אגוזים/ מייפל/ צימוקים/ ממרחים אהובים
אופציונלי להגשה:
אבקת סוכר
פלורה מוקצפת עם המתקה עדינה
גלידת וניל
* רגע לפני שמתחילים... אם החלה או הלחם שיש לכם עדיין טריים ומלאי חיים, רצוי לייבש אותם יום יומיים בחוץ לפני. אם הגעתם להכין ואין לכם יומיים לחכות, אפשר לייבש את הלחם בתנור שחומם מראש ל 130 מעלות למשך כמה דקות. השלב הזה חשוב על מנת שהלחם יוכל לספוג את בלילת הפודינג ואת כל הטעמים ושלא תיווצר סתם שלולית עם חתיכות לחם.
אז אחרי שסגרנו את הפינה הזו...
אופן ההכנה:
1. מכינים את תמיסת הביצה על ידי ערבוב אבקת תחליף ביצה שלמה של סולב ומים במד ליטר או ספל גדול ורחב בעזרת בלנדר מוט ומניחים בצד. חשוב להתחיל בזה!
2. מדליקים תנור על 180 מעלות במצב טורבו.
3. פורסים וחותכים את החלה לקוביות או קורעים ביד לחתיכות קטנות (מה שעושה לכם את זה יותר) ומוודאים שהכמות ממלאת לנו וקצת מעבר את תבנית בה נרצה לאפות. מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס או מקבילה אחרת בגודל של כ 11*8. רצוי להתחיל מכחצי חלה.
4. משמנים את התבנית בחמאה טבעונית.
5. לתמיסת הביצה מוסיפים פלורה, חלב צמחי, קורנפלור, וניל, סוכר ומלח ומעבדים שוב בעזרת בלנדר מוט.
6. יוצקים לקערה את בלילה השמנת, מכניסים לתוכה גם את חתיכות החלה ומערבבים היטב עד שהבלילה נספגת בחלה. אם נישאר לכם הרבה נוזל זה יכול להיות שהחלה לא מספיק יבקשה או שאין לכם מספיק לחם. אם לא תרצו להוסיף עוד לחם פשוט בשלב הבא לא להעביר את כל הנוזלים ביחד עם הלחם לתבנית.
7. יוצקים את תערובת החלה והשמנת לתבנית האפייה המשומנת.
8. מוסיפים כל תוספת שתרצו. אני ממליצה על קינמון בנדיבות, מייפל ופקאן
9. מפזרים מעל מעט סוכר חום - לא חובה
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 50-60 דק' / עד שמוכן. לא כל התנורים זהים ולכן לא כל זמני האפייה שווים. אצל חלקכם הלחם יהיה ספוג יותר ואצל חלק פחות ולכן אפייה זה דבר אינדיבידואלי. בסיום האפייה המרכז של הברד פודינג צריך להיות עדיין רך ולח ופני השטח שחומים מוזהבים ומהממים.
10. מצננים לפחות 20 דקות ומאפשרים לברד פודינג להתייצב ובינתיים אם רוצים אפשר להכין קצפת מעודנת.
11. מפדרים באבקת סוכר ומגישים
דגשים:
* ממליצה להשתמש בחלב שטעים לכם. אני אוהבת לאפות עם JUST LIKE או NOT MILK ואם סויה אז בריסטה ללא סוכר של אלטרנטיב.
* שימו לב שאין לכם גושים של קורנפלור בתמיסה. לכן חשוב להשתמש בבלנדר מוט או אפילו נינג'ה.
* הכי טעים זה לחם שמרים מקמח לבן (חלה) אבל אתם מוזמנים להתפרע. אפשר בהחלט לערבב כמה סוגי לחמים אבל בואו נסכים שלא נשתמש בלחם כוסמת או דומיו.